Jaunuzņēmumu finansēšanas modeļu ietekme uz to attīstību un izaugsmi Latvijā - Dārziņš, Emīls (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz interneta resursu un aptaujas datu analīzi, izpētīt Latvijas jaunuzņēmumu finansēšanas iespējas, noskaidrot pieejamo finansējuma apmēru, un salīdzināt to trūkumus un priekšrocības. Bakalaura darba pirmajā nodaļā tiek pētīti finansējuma veidi, un kādi ir to trūkumi un priekšrocības. Darbā otrajā nodaļā tiek aplūkoti Latvijas jaunuzņēmumiem pieejamie finansēšanas varianti, ar savstarpējiem salīdzinājumiem. Trešā nodaļa tiek vērsta Latvijas jaunuzņēmumu finansējuma piesaistes izpētei, un kāda veida finansējumu, un cik lielā apjomā to uzņēmumiem ir izdevies piesaistīt, kā arī tiek noskaidrots vai papildus materiālajam finansējumam ir saņemta kāda cita veida palīdzība.

The Objective of bachelor thesis is, based on internet resource and survey data analysis, research Latvian startup financing options, and find out how much funds they have attracted, and what are the main pros and cons for each of financing types. In the first chapter author has reviewed most popular financing types for startups and has listed pros and cons for them. In the second chapter author has made a research about the startup financing options for Latvian entrepreneurs. Third chapter is about Latvian startup survey analysis, where author has questioned entrepreneurs, about how much funds they have attracted, what kind of financing method they used, and did they receive other help from their investor beside the funds.
Startup funding model impact on startup growth and development in Latvia
Keywords: Ekonomika; Jaunuzņēmums; Finansēšana; Akseleratori; Riska kapitāla fondi