Globalizācijas ietekme uz Baltijas valstīm - Gruznovs, Staņislavs (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarbs "Globalizācijas ietekme uz Baltijas valstīm" ir izstrādāts ar mērķi identificēt Baltijas valstu spēju pasargāt savas intereses pasaules līmenī un izstrādāt priekšlikumus turpmākai Baltijas valstu veiksmīgai attīstībai globalizācijas procesā. Globalizācija ir fenomens, par kuru notiek nerimstošas diskusijas pēdējos gados. Globalizācijas priekšrocību izmantošana un izaicinājumu pārvarēšana ir būtiska Baltijas valstu turpmākajā veiksmīgajā attīstībā Diplomdarbā ir apskatīti globalizācijas teorētiskie aspekti, varas sadalījuma nevienlīdzības globālajā pasaulē, KOF globalizācijas indeksa izmaiņu tendences Baltijas valstīs un autora veiktā pētījuma, kas balstās uz ekspertu intervijām, rezultāti par globalizācijas procesa dažādiem aspektiem Baltijas valstīs, uz kuru pamata izvirzīti priekšlikumi Baltijas valstu valdībām.

The aim of the thesis "Globalization effect on Baltic States" is to identify ability of Baltic States to protect their interests on international level and propose possible solutions for further successful development of Baltic States in Globalization process. Globalization is a phenomenon which is being actively discussed recently. Using advantages of globalization and meeting its challenges is crucial for Baltic States further development. Thesis covers theoretical aspects of globalization, power distribution inequality in global world, tendencies of KOF globalization index in Baltic States and results of author`s research, based on expert interviews. Using the results of research author has proposed possible solutions for the governments of Baltic States.
Globalization effect on Baltic States
Keywords: Ekonomika; Globalizācija; Baltijas valstis; Varas sadalījums; Integrācija