Oracle Forms migrācija uz Oracle ADF - Komule, Vanda (Latvijas Universitāte, 2017)
Oracle Forms tehnoloģijai ir ilgstoša un veiksmīga vēsture. Oracle Forms instalācijas ir plaši pieejamas visā pasaulē. Savukārt mūsdienu darījuma prasības ir ievērojami mainījušās un Oracle Forms programmatūra tuvojas sava dzīves cikla dabiskām beigām. Šodien vairākas organizācijas vēlas transformēt Oracle Forms lietojumprogrammatūru pilnīgā tīmekļa bāzētā risinājumā. Šim nolūkam Oracle korporācija piedāvā savu risinājumu - Oracle ADF ietvaru, kas bāzēts uz Java EE tehnoloģijām. Autore ir piedalījusies projektā, kurā tika veikta TIA Technology apdrošināšanas sistēmas, kas ir balstīta uz Oracle Forms tehnoloģijām, migrācija uz Oracle ADF. Šī darba gaitā autore apskatīja Oracle Forms un Oracle ADF tehnoloģijas, aprakstīja migrācijas procesu, motivāciju, stratēģiju un izaicinājumus, kā arī apkopoja projekta laikā iegūtās zināšanas un pieredzi, piedāvājot vadlīnijas, kas ir nepieciešamas līdzīgas problēmas risināšanai - Oracle Forms migrācija uz Oracle ADF.

Oracle Forms has long and successful existence story. Oracle Forms installations are available through the entire world. However nowadays business requirements have significantly changed and Oracle Forms applications are moving towards their natural end. Today many organizations would like to transfer their Oracle Forms applications to fully web - based solution. Oracle recommends their solution - Oracle ADF based on Java EE technologies. Author has been involved in the project, which aim was migration of TIA Technology insurance application to Oracle ADF technologies. This paper describes author’s research regarding Oracle Forms, Oracle ADF technologies, migration motivation, strategy and challenges. As a result summarizing experience and knowledge gained during the project author is offering guidelines necessary to solve similar problem - migration of Oracle Forms to Oracle ADF.
Migration of Oracle Forms to Oracle ADF
Keywords: Datorzinātne; Oracle ADF; Oracle JHeadstart; Oracle Forms; migrācija; vadlīnijas