Uzņēmuma AS “Lauma Lingerie” finansiālās darbības novērtējums - Laicāne, Olita (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir uzņēmuma AS “LAUMA LINGERIE” finanšu radītāju analīze. Pētāmais objekts ir uzņēmums AS “LAUMA LINGERIE” un tā darbība. Darba mērķis ir, izmantojot finanšu analīzes teorētiskos aspektus un uzņēmuma AS “LAUMA LINGERIE” darbības specifiku, veikt uzņēmuma finanšu analīzi, uz veiktās analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus finanšu stabilitātes uzlabošanai uzņēmumā un tālākai darba attīstībai. Lai sasniegtu mērķi, autore pēta uzņēmuma finanšu datus par laika posmu no 2020. gada līdz 2022. gadam. Pirmajā nodaļā tika pētīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti, pamatojoties uz R. Šneideres, S. Saksonovas, M.Rurānes kā arī citiem ārvalstu darbu autoru izdevumiem. Otrā nodaļa tika veltīta uzņēmuma darbības raksturojumam kā arī tika praktiski aprēķināti finanšu rādītāji. Trešajā nodaļā tika salīdzināti pētāmā uzņēmuma rentabilitātes rādītāji ar nozares uzņēmumu rādītājiem. Nobeigumā tika izdarīti secinājumi un priekšlikumi uzņēmuma darbības uzlabošanai. Bakalaura darba apjoms ir 64 lapaspuses. Darbs sastāv no 3 nodaļām un 13 apakšnodaļām.

The topic of the bachelor thesis is the analysis of the financial performance of the company JSC "LAUMA LINGERIE". The subject of the study is the company "LAUMA LINGERIE" and its activity. The purpose of the thesis is to analyse the company's financial performance using the theoretical aspects of financial analysis and the specifics of the activity of JSC "LAUMA LINGERIE", to develop proposals for improving the company's financial stability and further development of the company based on the analysis carried out. In order to achieve the objective, the author studies the company's financial data for the period from 2020 to 2022. In the first chapter, the theoretical aspects of financial analysis were studied on the basis of the publications of R. Sneidere, S. Saksonova, M. Rurane as well as other foreign authors. The second chapter was devoted to the characteristics of the company's activity and the practical calculation of financial ratios. The third chapter compares the profitability indicators of the company under study with those of companies in the sector. Finally, conclusions and proposals were drawn to improve the company's performance.
Assessment of the financial situation of "LAUMA LINGERIE" JSC
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; maksātspēja; aktivitāte; likviditāte; rentabilitāte