Latvijas Armijas sporta kluba (ASK) darbība (1928-1940.g.) - Strupulis, Dāvis (Latvijas Universitāte, 2017)
Pētījums veikts par historiogrāfijā līdz šim maz aplūkotu tēmu - Latvijas armijas sporta kluba darbību no 1928. gada, kad par kluba vadītāju apstiprināja ģenerāli Rūdolfu Klinsonu, līdz Latvijas okupācijai 1940. gadā. Mērķis ir ir izvērtēt Armijas sporta kluba darbību Latvijas sporta attīstības kontekstā 1928. – 1940. gadam. Darbā secināts, ka Armijas sporta klubs kopš 1928. gada pakāpeniski kļuva par vienu no lielākajām un spēcīgākajām sporta biedrībām Latvijā. No 1930. gadu sākuma līdz Latvijas okupācijai 1940. gadā Armijas sporta kluba sportisti uzrādīja augstus rezultātus tādos sporta veidos kā vieglatlētikā ( skriešanas distancēs), šaušanā, slepošanā un basketbolā.

The subject of this research is The actvities of Latvian army Sport Club in 1928 – 1940. The aim of the research is to describe activities of ASK in context of sport’s life development in Latvia in 1928 – 1940. The research concludes that from year 1928 ASK became one of the biggest and powerfull sport clubs in Latvia. From the beggining of 1930’s untill 1940 members of ASK gained many memorable results in such sports as athletics ( especially in running distances), shooting, skiing and basketball.
The activities of Latvian Army Sport Club in 1928-1940
Keywords: Vēsture; Armijas sporta klubs; Sports; Armija; Fiziskā kultūra; Militārā audzināšana