Eiropas Sociāla fonda nozīme nodarbinātības veicināšanā Latvijā, īstenojot aktīvās darba tirgus politikas projektu "Bezdarbnieku un darba meklētāju apmācība Latvijā 2" - Šešina, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt Latvijai novirzītā Eiropas Sociālā fonda līdzekļu izlietojumu nodarbinātības veicināšanā projekta “Bezdarbnieku un darba meklētāju apmācība Latvijā 2” ietvaros, vērtējot fonda līdzekļus kā nozīmīgu finanšu instrumentu aktīvās darba tirgus politikas pasākumu īstenošanā valsts budžeta konsolidācijas apstākļos. Balstoties uz aktīvās darba tirgus politikas pasākumu teorētiskajiem aspektiem, darba autore izvirzījusi hipotēzi “Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētās aktivitātes sekmē nodarbināto iedzīvotāju skaita palielināšanos Latvijā”. Izvirzītā hipotēze tika apstiprināta, tomēr pētījumā secināts, ka nepieciešams veikt uzlabojumus fonda līdzekļu izlietojumā. Atslēgas vārdi: nodarbinātības veicināšana, aktīvā darba tirgus politika, Eiropas Sociālais fonds, profesionālā tālākizglītība, neformālā izglītība

The objective of this bachelor thesis is to explore the European Social Fund allocations to Latvia in employment promotion according to the project “Training of the Unemployed and People Searching for Employment in Latvia 2” assessing the European Social Fund aid as a significant financial instrument for implementation of active labour market policy measures under the circumstances of fiscal consolidation. Basing on theoretical aspects of active labour market policy the author developed a hypothesis “European Social Fund co-financed activities raise employment in Latvia”. The hypothesis was confirmed, although author concluded that there is a need for improvements in distribution of the Fund resources. Key words: employment promotion, active labour market policy, European Social Fund, vocational education, informal training
The Role of the European Social Fund in Employment Promotion in Latvia Through the Active Labour Market Policy Project "Training of the Unemployed and People Searching for Employment in Latvia 2"
Keywords: Ekonomika