Uzņēmuma SIA “Lāči” finanšu analīze - Lukjanovičs, Edgars (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma ir Uzņēmuma SIA “Lāči” finanšu analīze. Bakalaura darba mērķis, pamatojoties uz teorētiskajām finanšu analīzes nostādnēm, izvērtēt maizes ražošanas nozares finanšu rādītājus un veikt SIA “Lāči” finanšu analīzi, izstrādājot priekšlikumus tā darbības pilnveidošanai. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatītas finanšu analīzes teorētiskie aspekti, otrajā nodaļā tiek izpētīts uzņēmums SIA “Lāči”, kā arī to konkurenti un nozares finanšu rādītāji, trešajā nodaļā tiek veikta SIA “Lāči” finanšu analīze, kā arī noslēgumā pievienoti secinājumi un priekšlikumi Darbs sastāv no 71 lapām. Darba izstrādei izmantota mācību literatūra, interneta resursi, Centrālās Statistikas pārvaldes dati un SIA “Lāči” finanšu pārskati. Atslēgvārdi: finanšu analīze, likviditāte, rentabilitāte, līdzekļu aprite, kapitāla struktūra.

The theme of this thesis is financial analysis of limited liabilty company “Lāči” The aim of this thesis, based on the theoretical principles of financial analysis, evaluate the financial indicators of the bread industry and to preform the financial analysis of SIA “Lāči” to develop proposals for improvements of its operations. Thesis consists of three chapters. The first chapter is about theoretical aspects of the financial analysis. Second chapter is about limited liabilty company “Lāči” general description as well as their competitors and industry financial analysis, the third chapter is limited liabilty company “Lāči” financial analysis, and also at the end of work attached conclusions and motions. The work consists of 71 pages. Thesis is based on economic literature, Internet resources, the Central Statistical Bureau’s data and limited liabilty company “Lāči” financial statements. Keywords: financial analysis, liquidity, profitabilty, cash flow, capital structure.
Financial analysis of the company “SIA Lāči”
Keywords: Ekonomika; Finanšu analīze; Likviditāte; Rentabilitāte; Līdzekļu aprite; Kapitāla struktūra