SIA “NX.LV” finanšu analīze un maksātspējas prognozēšana - Rozenbergs, Ervins (Latvijas Universitāte, 2016)
Darba mērķis ir balstoties uz dažādus ekonomikas teorijas pētnieku un zinātnieku veikto pētījumu analīzi par uzņēmumu finanšu analīzi un maksātspējas prognozēšanu, aprēķināt SIA “NX.LV” nepieciešamos finanšu rādītājus, veikt to novērtēšanu un analīzi, kā arī izstrādāt ieteikumus uzņēmuma vispārējas maksātspējas uzlabošanai. Diplomdarbs sastāv no četrām nodaļām- pirmajā tiek pētīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti; otrajā tiek aprakstīta SIA “NX.LV” saimnieciskā darbība un personālas struktūra; trešajā nodaļā tiek analizēti likviditātes, aprites, rentabilitātes un saistību rādītāji; ceturtajā tiek aprēķināti maksātspējas rādītāji un veiktas maksātspējas prognozes. Veicot SIA “NX.LV” finanšu analīzi un, veicot maksātspējas prognozēšanu, autors secināja, ka finanšu rādītāji 2015.gadā ir strauji pasliktinājušies un izmantojot dažādus bankrota modeļus tika noskaidrots, ka uzņēmums atrodas uz bankrota sliekšņa. Diplomdarbs sastāv no 67 lapas pusēm, 12 attēliem, 14 tabulām, 4 pielikumiem un 18 literatūras un informācijas avotiem. Atslēgvārdi: finanšu analīze, maksātspēja, likviditāte, rentabilitāte, bankrota modeļi,

The topic of this graduation paper is financial analysis and prediction of solvency of SIA “NX.LV”. The goal of graduation paper is to research SIA “NX.LV” financial rates and their changes, as well as to make conclusions and develop suggestions. Graduation paper consists of four chapters - the first one researches theoretical aspects of financial analysis; second chapter describes the economic activity and staff structure of SIA “NX.LV”; third chapter analyses the rates of liquidity, turnover, profitability, and liabilities; fourth chapter calculates solvency rates and conducts solvency prognosis. By conducting financial analysis and solvency prognosis of SIA “NX.LV”, author concluded that financial rates in 2015 have rapidly declined and the company’s solvency is very low. Graduation paper consists of 67 pages, 12 images, 14 tables, 4 appendixes and 18 sources of literature and information. Keywords: financial analysis, solvency, liquidity, profitability, bankruptcy
“NX.LV” LTD financial analysis and solvency forecasting
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; maksātspēja; likviditāte; rentabilitāte; bankrota modeļi