Pārbaudes darbu komplekts un analīze datubāzes pasniegšanā - Šuba, Konstantīns (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā „Pārbaudes darbu komplekts un analīze datubāzes pasniegšanā” aprakstīta spēkā esošajam standartam atbilstīga pārbaudes darbu komplekta izstrādāšana informātikā par tēmu „Datubāzu veidošana un izmantošana”. Lai izpildītu paredzētos uzdevumus, tiek analizēta pieejamā literatūra un citas izstrādes, ko piedāvā gan Latvijas, gan citu valstu autori (1. nodaļa), aplūkotas iespējas pielietot aprakstītos materiālus saskaņā ar Izglītības standartu (2. nodaļa), kā arī sastādīts izstrādātā komplekta apraksts un metodiskie ieteikumi darbam ar to (3. nodaļa). Nobeigumā veikta izstrādātā komplekta aprobācijas laikā iegūto rezultātu analīze un apskatīti konstatētie trūkumi un priekšrocības. Pielikumā var iepazīties ar izstrādātajiem materiāliem, analīzes piemēriem un novērtējuma skalām.

The Diploma Paper “Set of examinations and analysis for the teaching of databases” describes the development of a set of examinations in accordance to the valid standards for the theme “The creation and use of databases.” To achieve the chosen tasks, the available Latvian and foreign authors’ literature is analyzed in the 1st chapter, the chances to use the described materials in accordance to the Education standard are viewed in the 2nd chapter, and the description of the developed set and methodical advice for working with it are drawn up in the 3rd chapter. In the conclusion the, in the approbation period of the examination set gathered, results are analyzed and the pinpointed weaknesses and advantages are viewed. In Annex are the developed materials, examples of the analysis and the assessment scales.
Set of examinations and analysis for the teaching of databases
Keywords: Pedagoģija