Konkrētā sintaksē balstītas meklēšanas-aizvietošanas veiktspējas analīze - Kosarevskis, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba “Konkrētā sintaksē balstītas meklēšanas-aizvietošanas veiktspējas analīze” ietvaros tika izpētītas esošās šablona atbilstības pārbaudes metodes un to saistību ar modeļu transformācijām, meklēšanas funkcionalitātes nozīme, meklēšanas veidi grafisko DSL rīkos un kādā veidā to veic konkrētā sintaksē balstīta meklēšana. Tika izpētītas un aprakstītas konkrētā sintaksē balstītas meklēšanas-aizvietošanas iespējas un tajā esošo šablona atbilstības pārbaudes risinājuma svarīgākie aspekti. Tika izstrādāts un aprakstīts piedāvātais risinājums šablona atbilstības pārbaudei ajoo platformas ietvaros. Tika veikta izstrādātā risinājuma un konkrētā sintaksē balstītas meklēšanas šablona atbilstības pārbaudes veiktspējas testēšana. Pamatojoties uz veiktspējas testēšanas rezultātiem un to salīdzinājumu, tika izdarīti secinājumi attiecīgi izstrādātā risinājuma un konkrētā sintaksē balstītas meklēšanas spējai risināt šablona atbilstības problēmu atbilstoši grafisko DSL meklēšanas funkcionalitātes vajadzībām.

The bachelor thesis "Concrete syntax based find-replace performance analysis" introduces existing pattern matching methods and explores their relation to model transformations, the role of search functionality and search types in graphical DSL tools and how concrete syntax based find implements it. The capabilities of concrete syntax-based find-replace and its pattern matching implementation's key aspects were investigated and described. The proposed pattern matching solution within the ajoo platform was developed and described. Performance testing of the developed solution and a concrete syntax based find pattern matching was performed. Based on the performance test results and their comparison, conclusions were drawn on the ability of the developed solution and the syntax-based search, respectively, to solve the pattern matching problem according to the needs of the graphical DSL search functionality.
Concrete syntax based find-replace performance analysis
Keywords: Datorzinātne; meklēšana-aizvietošana; šablona atbilstības pārbaude; grafveida DSL; modelēšana