Latvijas Republikas nodokļu sistēma - Kostenko, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba temats “Latvijas Republikas nodokļu sistēma” tika izvēlēts sakarā ar to, ka šis temats ar katru dienu kā bija tā arī paliek aktuāls, tikai tas netiek aprunāts un par to bieži vien klusē. Klusē par nepilnībām, klusē par pašu būtību un realitāti. Lai saprastu kādi eksistē Latvijā nodokļi un nodevas un kāpēc eksistē vienota sistēma un ir ieviesta nodokļu politika, arī ir uzrakstīts šis darbs. Viena no lielākajām problēmām atrast līdzsvaru starp iedzīvotāju un valdes apmierinātību, jo gan valdei, gan iedzīvotājiem gribās dzīvot dzimtenē un lepoties par to. Kā arī grūti saprast un zināt katra iedzīvotāja viedokli, lai sasniegtu vēlamo mērķi un analizētu cik efektīva, piemēram, ir Latvijas nodokļu politika un sistēma.

Theme for bachelor work "Tax system in Latvian Republic" has been chosen because this question still very actual, just most of the time nobody speaks about it. Nobody speaks about disadvantages, and reality. Why exists united system and implemented tax policy, that's why this work has been written. One of the biggest problem is to find balance between wealth of people and government, because both government and people want to live in their motherland and to be proud of it. It also hard to know and understand opinion of each citizen, to achieve the goal and analyze how effective is, for example, system of taxes and politics in Latvia.
Latvian Republic tax system
Keywords: Ekonomika; nodokļi; valsts ieņēmumu dienests; budžeta plāni; nodokļu administrēšana; nodokļu politika