Uzvedības kultūras veidošanās četru līdz piecu gadu veciem bērniem pirmsskolas izglītības iestādē - Petrova, Marina (Latvijas Universitāte, 2009)
3 ANOTĀCIJA Darba autors: Marina Petrova Darba tēma: Uzvedības kultūras veidošanās četru līdz piecu gadu veciem bērniem pirmsskolas izglītības iestādē Darba veids: diplomdarbs Darba zinātniskais vadītājs: Iveta Ėestere, vad. pētniece Darba apjoms: 37 lpp. Pētījuma mērėis: Balstoties uz teorētiskām atziĦām un empīriskiem pētījumiem, izveidot nodarbību plānu uzvedības kultūras veidošanās veicināšanai pirmsskolas vecuma bērniem. Darba saturs: diplomdarbs izstrādāts, lai veicinātu uzvedības kultūras veidošanos pirmsskolas vecuma bērniem. Tam ir trīs daĜas: 1. Teorētiskās nostādnes, kas atklāj kultūras veicinošo lomu pirmsskolas vecuma bērnu attīstībā. 2. Pirmsskolas vecuma bērniem adresēto kultūras aktivitāšu analīze. 3. Uzvedības kultūras apgūšanas modelis pirmsskolā. Pētījuma metodes: teorētiskās izpētes metodes, empīriskās izpētes metodes- anketēšana. Darba rezultāti: izstrādāti ieteikumi, kas varētu veicināt uzvedības kultūras veidošanos pirmsskolas vecuma bērniem. Darba izmantojamība: pētījumu var izmantot kultūras un izglītī

Work author: Marina Petrova Work theme: Teaching of Culture conduct in establishment of preschool education for children 4 -5 years old Work kind: Diploma Paper The work scientific leader: Iveta Kestere, senior researcher Work volume: 37 pages Research purpose: On the basis of theoretical researches to create the teaching method of Culture of conduct for children of preschool age. Work contents: Diploma Work is produced to create the teaching method of Culture of conduct for children of preschool age. Work contains three parts: 1. Theoretical options, which confirm the important role of culture in progression of children of preschool age 2. Analysis of cultural activity which is addressed for children of preschool age. 3. Model of education of Conduct culture in establishment of preschool education. Research methods: method of theoretical research, questioning as method of empiric research. Work results: advices which will help to educate the culture of conduct for children of preschool age. Work usability: culture and educational work specialists, parents of children of preschoo
Formation of behaviour culture of 4-5 years old children at preschool
Keywords: Pedagoģija