Stereometrija pamatskolā - Šaknere, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2011)
Darbā pamatota stereometrijas mācīšanas nepieciešamība pamatskolā. Darbā izzināti jauno tehnoloģiju pielietojumi matemātikas mācīšanai skolā, kā arī izstrādāts atbalsta materiāls pamatskolas skolotājiem – stereometrijas temata mācīšanai ar nodaļām: prizma, piramīda, cilindrs, konuss, lode. Diplomdarbs strukturāli veidots trijās pamata nodaļās. Pirmā nodaļa sevī ietver zinātniskās literatūras bāzi un aktualitātes pamatojumu, otrajā daļā tiek analizēti jauno tehnoloģiju pielietojumi matemātikā. Trešā darba nodaļa ietver autores izstrādātos materiālus interaktīvai tāfelei Promethean. Diplomdarba pielikumā tiek piedāvāts disks ar praktisku mācību materiālu AktivInspire vidē interaktīvai tāfelei Promethean. Katrā nodaļā ir teorija un uzdevumi ar atrisinājumiem par attiecīgo tēmu. Studiju nobeiguma darbā veiktais pētījums un izstrādātie materiāli pamatojas uz LR likumdošanas aktu prasībām, mācību literatūru, Latvijas un ārvalstu zinātnieku darbiem, publikācijām zinātnisko rakstu krājumos un periodikā, internetā pieejamiem materiāliem, kā arī Dobeles Valsts ģimnāzijas nepublicētiem materiāliem. Darba nobeigumā ir apkopoti secinājumi, kā arī izstrādāti priekšlikumi interaktīvās tāfeles izmantošanai pasniedzot stereometriju pamatskolā. Diplomdarbā ir 53 lapaspuses, izmantotas 2 tabulas, 82 attēli, kā arī paskaidrojumiem pievienots 1 pielikumi. Darbā izmantoti 16 informācijas avoti.

The aim of the Diploma Paper is to show the necessity of teaching stereometry at elementary school. The Paper explores the usage of new technologies in teaching mathematics at school and offers support material for teachers of elementary schools teaching themes of stereometry with topics such as prism, pyramid, cylinder, cone and sphere. The research is structurally divided into three basic chapters. Chapter 1 presents basis of the scientific literature and foundation of topicality, Chapter 2 deals with analysis of the usage of new technologies in teaching mathematics. Chapter 3 consists of materials created for interactive whiteboard Promethean by the author. The appendix includes a disc with practical teaching material for the interactive whiteboard Promethean in AktiveInspire environment. Every chapter contains theory and practical tasks with keys on the particular theme. The research and attached practical materials are based on the standards of legal acts of Republic of Latvia, teaching literature, research done by Latvian and foreign scientists, publications in symposia and mass media, sources available on the Internet, as well as unpublished materials of Dobele State Gymnasium. The final part of the Paper presents a summary of conclusions, as well as clear suggestions for the usage of interactive whiteboard teaching stereometry at elementary school. The Diploma Paper consists of 53 pages, 2 tables, 82 illustrations, as well as 1 appendix. 16 sources of literature were used in the Paper.
Stereometry in primary school
Keywords: Matemātika