Jelgavas pilsētas pašvaldības budžeta analīze - Keidāne, Kira (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba izvēlētā pašvaldība ir Jelgavas pilsētas pašvaldība – viena no republikas pilsētu pašvaldībām, kura attīstās, pilnveidojas un novirza līdzekļus PFIF, palīdzot citām pašvaldībām. Jelgava ir ceturtā lielākā pilsēta Latvijā pēc iedzīvotāju skaita un piektā pēc teritorijas. Jelgava pēdējos gados kļuva par vienu no Latvijas industriālās attīstības centriem, kur tiek īstenoti inovatīvi projekti. Pilsētā attīstās ražošana, jo pilsētas pārvalde apzinās, ka tas veicina ekonomisko izaugsmi. Prioritātē ir arī pilsētas vide ar uzlabotu ūdensapgādi. Bakalaura darba mērķis ir uz pieejamās informācijas pamata izpētīt Jelgavas pilsētas pašvaldības budžetu; uz jelgavnieku aptaujas pamata izpētīt vai Jelgavas iedzīvotāji ir apmierināti ar pilsētas apsaimniekošanu un dzīvi tajā, izstrādāt priekšlikumus Jelgavas pilsētas pašvaldības budžeta veidošanai un efektīvai izlietošanai. Uzdevumu pamatā ir iepazīties ar pašvaldības budžeta ieņēmumu un izdevumu veidošanas principiem un finanšu izlīdzināšanu, izmantojot pieejamos informācijas avotus; analizēt ieņēmumus, izdevumus, ilgtermiņa ieguldījumus un pamatlīdzekļus, kā arī īstenotos projektus pēc statistiskajiem datiem; apkopot un analizēt jelgavnieku aptaujas rezultātus par viņu apmierinātību par Jelgavas apsaimniekošanu un pārvaldi. Darba beigās, balstoties uz analīzes apkopojumiem, izdarīt secinājumus un piedāvāt priekšlikumus par finanšu iespēju attīstību un budžeta ieņēmumu un izdevumu veidošanu. Darbs sastāv no 64 lapaspusēm, kurās ietilpst 3 nodaļas. Darbā ir izveidoti 16 attēli.

For bachelor work chosen municipality is Jelgavas city municipality - one of the republican city municipalities, which develops, improved and diverts resources to local government financial equalization fund by helping other municipalities. Jelgava is fourth largest city in Latvia by population and fifth according to the territory. Jelgava in recent years became one of the Latvian industrial development center, where are being implemented innovative projects. In city develops production industry, the town administration realizes that it is promoting economic growth. Also in priority is city urban environment and with improved water supply. Bachelor work purpose is to investigate on available information of Jelgava municipality budget; on the basis of polls to explore Jelgava residents are satisfied with the town management and way of life, to develop proposals for Jelgava municipality budgeting and efficient use. Based task is get acquainted with the municipal budget income and making of expenses principles and financial redress, using available sources of information; analyze incomes, costs of long-term investment and capital assets, as well realized projects basis on statistical data, collect and analyze polls of Jelgava residents about their satisfaction with the management and administration of Jelgava. By the end of work based on collected analysis, make conclusion and offer suggestions on the financial development opportunities and budgetary income and expenses formation. The work consists of 64 pages, which includes 3 chapters allsow was created 16 pictures.
The analysis of Jelgavas city municipality budget
Keywords: Ekonomika; Jelgavas pilsētas pašvaldības budžets; budžeta analīze; pilsētas pašvaldība; Jelgava municipality budget; budget analysis