Eiro ieviešana Latvijā - Ķerus, Indulis (Latvijas Universitāte, 2007)
Kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā gan Latvijas Banka, gan Latvijas Republikas valdība savas darbības virza uz to, lai pēc iespējas ātrāk varētu realizēt eiro ieviešanu Latvijā, ir izstrādāts eiro ieviešanas plāns, bet šobrīd pietrūkst paša galvenā – Latvijas atbilstības Māstrihtas kritērijiem. Autora mērķis bija analizēt Latvijas valsts un tās centrālās bankas līdzšinējo veikumu eiro ieviešanai Latvijā, salīdzinot to ar situāciju citās jaunajās ES dalībvalstīs, uz veiktās analīzes pamata izdarīt secinājumus par līdzšinējām Latvijas sekmēm ceļā uz eiro ieviešanu, galvenajām Eiropas vienotās valūtas ieviešanas priekšrocībām un trūkumiem, kā arī izteikt priekšlikumus par turpmāk veicamajiem uzdevumiem sekmīgas eiro ieviešanas Latvijā nodrošināšanai.

The Bank of Latvia and Government of the Republic of Latvia perform their actions in order to introduce the euro in Latvia as soon as possible since Latvia became a member of the European Union, the euro introduction plan is made up, but the main – Latvia’s compliance with Maastricht criteria – is missing. The author’s main objective was to analyse previous performance of the State of Latvia and its central bank towards introduction of the euro in Latvia by comparing it to the situation in other new member states of the EU, to arrive at conclusion on former success of Latvia on its road towards introduction of the euro, main advantages and disadvantages of introduction of the common European currency, as well as to propose motions on future steps to be taken in order to ensure successful introduction of the euro in Latvia.
Introduction of the Euro in Latvia
Keywords: Ekonomika