2017. gada Latvijas pašvaldību, 13. Saeimas un 2019. gada Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu laika dienaskārtība reģionālajos laikrakstos un pašvaldības izdevumā Rēzeknē - Gaidule, Sarmīte (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba “2017. gada Latvijas pašvaldību, 13. Saeimas un 2019. gada Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu laika dienaskārtība reģionālajos laikrakstos un pašvaldības izdevumā Rēzeknē” mērķis ir noskaidrot, kā 2017. gada pašvaldību, 13. Saeimas un 2019. gada Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu laiks ietekmēja reģionālo laikrakstu dienaskārtību. Mērķa sasniegšanai izvirzīti trīs pētnieciskie jautājumi, uz kuriem atbildes meklētas, balstoties dienaskārtības teorijā, politiskajā un vēlēšanu komunikācijā. Pētījumā izmantota kontentanalīze, daļēji strukturētās intervijas ar reģionālo laikrakstu redaktoriem, kā arī aptaujāti Rēzeknes pilsētas un novada iedzīvotāji. Rezultātā noskaidrota reģionālā laikraksta „Rēzeknes Vēstis”, „Panorama Rezekne” un pašvaldības izdevuma „Rēzeknes Vēstnesis” dienaskārtība trijos priekšvēlēšanu posmos, kā arī lasītāju viedoklis par priekšvēlēšanu ietekmi uz reģionālo izdevumu dienaskārtību.

The aim of Bachelor thesis „Agenda of regional newspapers and City Council newspaper in Rezekne during the pre-election periods of municipal elections, 13th Saeima elections and European Parliament elections (2017-2019)” is to clarify how these pre-election periods influenced the agenda of regional newspapers. In order to achieve the goal, three research questions have been put forward, on the basis of agenda theory, political and election communication. The study used content analysis, partially structured interviews with regional newspaper editors and questionnaires with residents of Rezekne city and county. As a result, the agenda of the regional newspaper “Rēzeknes Vēstis”, “Panorama Rezekne” and the City Council newspaper “Rēzeknes Vēstnesis” was clarified in the three pre-election stages, as well as readers' opinion on the influence of pre-election on the agenda of these regional media.
Agenda of regional newspapers and City Council newspaper in Rezekne during the pre-election periods of municipal elections, 13th Saeima elections and European Parliament elections (2017-2019)
Keywords: Komunikācijas zinātne; dienaskārtība; priekšvēlēšanu aģitācijas periods; reģionālie laikraksti; Latgale