Reālā laika pārraudzības sistēmas “Monasca” ieviešana - Kempišs, Jānis (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba “Reālā laika pārraudzības sistēmas “Monasca” ieviešana” ietvaros tiek apskatīti galvenie pārraudzības sistēmu darbības principi, svarīgākie aspekti pārraudzības sistēmas izvēlei, padziļināti izpētīts Monasca pārraudzības rīks un svarīgākās tā komponentes, kā arī aprakstīta šāda rīka ieviešana un konfigurēšana testa vidē. Šī tēma varētu būt aktuāla ikvienam datorsistēmu un datortīklu administratoram, jo pārraudzības sistēma ir ļoti svarīga IT infrastruktūras pārvaldības sastāvdaļa, kas sniedz iespēju laicīgi atklāt un novērst dažādas ar sistēmu un aparatūru saistītas problēmas, nodrošinot uzņēmuma pilnvērtīgu funkcionalitāti.

The bachelor's thesis “Implementation of real-time monitoring system “Monasca”” discusses main operational principles of monitoring systems, the most important aspects when choosing a monitoring system, as well as in-depth study of Monasca monitoring tool and its most important components including implementation and configuration of such system in a test environment. This topic could be relevant for any computer systems and computer network administrator, because the monitoring system is a very important part of IT infrastructure management, which provides the opportunity to timely detect and eliminate various system and hardware problems, ensuring the full functionality of the company.
Implementation of real time monitoring system “Monasca”
Keywords: Datorzinātne; Pārraudzība; OpenStack; Monasca; SQL