Baltijas akciju tirgus analīze - Pruceva, Jekaterīna (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir „Baltijas akciju tirgus analīze”. Mūsdienās akciju tirgum pievērš daudz uzmanības, jo tas ir viens no svarīgākajiem kapitāla pieauguma avotiem. Baltijas valstīs akcijas ir viens no visizplatītākajiem investīciju veidiem. Investīcijas akcijās, atšķirībā no citiem vērtspapīriem, ir visienesīgākas, tas nozīmē kā arī visriskantākas. Investējot akcijās ļoti ātri var nopelnīt, kā arī piedzīvot lielus zaudējumus. Kaut arī Baltijas akciju tirgus visu laiku turpina uzlabot reģionā piedāvāto pakalpojumu kvalitāti, izmantojot jaunākas tirdzniecības tehnoloģijas, un veicot tirgus integrāciju pasaules finanšu sistēmā, tomēr Baltijas tirgus ļoti atpaliek citu Eiropas un pasaules tirgu starpā. Dotā darba mērķis ir uz akciju tirgus struktūras izpētes un Baltijas akciju tirgus analīzes veikto secinajumu pamata, izstrādāt priekšlikumus Baltijas akciju tirgus tālākai attīstībai. Darba gaitā autore izmantoja teorētiskās pētījuma metodes, t.i. ekonomiskās literatūras un interneta resursu analīze, kā arī datu apstrādes metodes. Atslēgvārdi: finanšu tirgus, Baltijas akciju tirgus, NASDAQ OMX Grupa, kapitalizācija, investīcijas.

The topic of the bachelor thesis is “Baltic Stock Market analysis”. Nowadays a lot of attention is paid to a stock market, because it is one of the most important ways of capital raising. In Baltic States equities are one of the most common ways of investment. Investing in stocks unlike other securities has higher profitability, the risk is also higher. Despite the risk, it is possible to make a great deal of money by investing in stocks, as well as make losses. Despite Baltic stock market’s attempts to improve the quality of offered services using new trading technologies and generating market integration in world’s financial system, it cannot reach other European and world’s markets. The purpose of this thesis is to give some recommendations for the Baltic stock market future development, based on conclusions which were made from the study of stock market structure and analysis. Working on thesis author used methods of theoretical research, i.e. analysis of economic literature and internet sources, and data processing method. Keywords: financial market, Baltic stock market, NASDAQ OMX Group, capitalization, investment.
Baltic Stock Market analysis
Keywords: Ekonomika