Piecu –sešu gadu vecu bērnu runas veicināšana, izmantojot daiļliteratūru - Kazakova, Alīna (Latvijas Universitāte, 2022)
Autore: Alīna Kazakova Diplomdarba temats: Piecu –sešu gadu vecu bērnu runas veicināšana, izmantojot daiļliteratūru. Diplomdarbs veltīts mūsdienu aktuālai problēmai –runas problēmas pirmsskolas vecuma bērniem. Pētījuma mērķis: Pētīt daiļliteratūras izmantošanas iespējas bērnu runas attīstībai 5 – 6 gadu vecumā. Darba gaitā iegūtie dati ļāva noteikt bērnu runas prasmju līmeni, noteikt ar kādām grūtībām sastopas bērni, kad izmanto daiļliteratūru. Darba autore uzzināja, kas ir runa un runas īpatnības, kas jāmāk bērniem 3. posmā, kādas metodes ir visefektīvākās, un kas palīdz attīstīt bērnu runas prasmes. Izpētes rezultāti izmēģinājumu darbībā parādīja, ka bērniem 3. posmā tika novērota pozītīva dinamika. Diplomdarba apjoms ir 42. lpp kopā ar pielikumiem 56. lpp. Diplomdarbu veido ievads, 3 nodaļas, nobeigums, 13 tabulas, 11 diagrammas, 2 pielikumi.

Author: Alina Kazakova The topic of the bachelor's thesis: Promoting the speech of 5-6-year-old children through fiction. The bachelor’s thesis is devoted to an urgent problem - the problems of speech of preschool children. Purpose of the research: To study the possibilities of using fiction for the development of speech of children aged 5-6 years. The data obtained during the research made it possible to determine the level of children's speech skills, to determine what difficulties children face when using fiction. The author of the thesis found out what speech is and the peculiarities of speech that children should have at stage 3, as well as what methods are most effective in developing the speech skills of children. The results of the research showed that children at the third stage have positive dynamics. The volume of the thesis is 42 p. together with appendices 56 p. The thesis consists of an introduction, 3 chapters, conclusion, 13 tables, 11 diagrams, and 2 appendices.
Promoting the speech of 5-6-year-old children through fiction
Keywords: Pedagoģija; Daiļliteratūra; runa; pirmsskola; metodes