Akcīzes nodokļa un akcīzes marku uzskaite - Kulakovs, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2014)
Autors darbā sniedz ieskatu uz akcīzes nodokļa pielietošanas būtību un mērķiem. Detalizētāk tiek apskatīta tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļa un akcīzes marku uzskaites specifika, un apkopota akcīzes likmju izmaiņu dinamika līdz 2018.gadam. Kā arī ir sniegta informācija par Track&Trace principu, kuru plāno ieviest tabakas produkcijas izsekošanas kontrolei. Plašais apskats ļauj izprast galvenās problēmas, ar kurām saskaras uzņēmumi, kas strādā ar tabakas izstrādājumiem. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un apkopot tabakas izstrādājumu akcīzes uzskaites specifiku. Izskatīt „Baltic Sales Network” uzņēmumā praktisko Akcīzes nodokļa un akcīzes marku uzskaites risinājumu MS Dynamics AX vidē, kas risina ar akcīzes uzskaiti saistītas problēmas.

In this work author makes a review of excise duty. There is given information about tobacco excise duty and excise stamps accounting specifics, and is summarized the excise tax rate change dynamics until 2018. Is provided information about Track&Trace principle, which plan to implement for the tobacco production tracking control. The wide review gives understanding about main problems faced by companies working with tobacco products. The Bachelor work aim is to explore and gather information about tobacco excise accounting specifics. Make a review of “Baltic Sales Network” excise duty and excise stamps accounting solution in MS Dynamics AX environment, which solves excise accounting issues.
Excise duty and excise stamps accounting
Keywords: Vadībzinātne