Darba drošības prasību integrēšana un ar to saistīto risku novērtējums kvalitātes vadības sistēmas kontekstā - Veidemanis, Artis (Latvijas Universitāte, 2015)
Mūsdienu rūpniecības attīstība, pieaugošā konkurence un attieksmes maiņa pret darbinieku drošību un vides aizsardzību liek uzņēmumiem veidot jaunas vadības koncepcijas, viena no tādām ir integrētas kvalitātes vadības sistēmas (IKVS) izveide. Darba mērķis ir pamatojoties uz teorētiskām atziņām par darba drošības prasību integrēšanu, veikt ar to saistīto risku novērtējumu kvalitātes vadības sistēmas kontekstā, atklāt nepilnības un sniegt priekšlikumus to novēršanai. Uzņēmumā ELK plus ir izveidota integrētā kvalitātes vadības sistēma, novērtēti riski, sagatavots plāns risku mazināšanai. Darbs ir sadalīts trīs nodaļās, 1. nodaļa sniedz teorētisko pamatojumu integrētās kvalitātes vadības sistēmas izveidošanai, 2. nodaļā ir apskatīta IKVS izveide un ar to saistīto risku novērtējums, 3. nodaļā ir apkopoti rezultāti un izstrādāts rīcības plāns risku mazināšanai. Darba apjoms - 77 lpp., 10 tabulas, 4 attēli un 6 pielikumi. Atslēgvārdi – Integrēta kvalitātes vadības sistēma, darba drošība, kvalitātes vadība, risku vadība, integrācija

Industrial development, increasing competition and changing approach towards the work safety and protection of the environment forces companies to develop new management concepts, one of them is an Integrated Management System (IMS). The purpose of this study is to make risk assessment by identifying the weaknesses and do recommendations for improvement, based on theoretical knowledge of work safety in the context of the quality management system. IMS was introduced in company ELK plus, evaluation of risks has been done and plan for improvement was prepared. This text is divided into three sections, the first chapter provides a theoretical basis for establishment of IMS, Chapter 2 shows the creation process of IMS and the related risk assessment, Chapter 3 summarizes the results and shows plan for improvement. Text is in 77 pages, 10 tables, 4 pictures and 6 annexes. Keywords - Integrated management system, work safety, quality management, risk management, integration
Integration of work safety requirement and the related risk assessment in context of quality management system
Keywords: Vadībzinātne