Mārketinga komunikācijas efektivitāte dabīgās kosmētikas tirgū Latvijā. - Paula, Annija (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Mārketinga komunikacijas efektivitāte dabīgās kosmētikas tirgū Latvijā”. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz teorijā sniegtajām atziņām par mārketinga komunikācijas efektivitāti, kā arī dabiskās kosmētikas patērētāju aptaujas rezultātiem, ekspertu aptaujas rezultātiem un Latvijas dabīgās kosmētikas uzņēmumu analīzi, novērtēt mārketinga komunikācijuas efektivitāti Latvijas tirgū, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus efektivitātes palielināšanai. Darba struktūra sastāv no anotācijām (latviešu un angļu valodā), ievada, 3 galvenajām nodaļām, apakšnodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem, izmantoto avotu sarakstu un pielikumiem. Pirmā nodaļa ir bakalaura darba teorētiskā nodaļa, kurā ir apkopota informācija par mārketinga komunikācijas būtību, stratēģijām, efektivitātes veidiem. Otrā nodaļa ir 2 Latvijas dabīgās kosmētikas uzņēmumu mārketinga komunikācijas efektivitātes izpēte un analīze. Trešā nodaļa ir dabīgās kosmētikas ekspertu interviju un klientu aptaujas analīze. Nobeigumā ir sniegti secinājumi par darbā aplūkotajām problēmām un doti priekšlikumi dabīgās kosmētikas mārketingu komunikācijas efektivitātes uzlabošanai, balstoties uz Latvijas tirgus tendencēm un autora izdarītajiem secinājumiem. Bakalaura darbs sastāv no 85 lpp, darbā ir iekļauti 27 attēli, 1 tabula un 5 pielikumi. Izmantotās literatūras avotu saraksts satur 40 avotus. Atslēgas vārdi: mārketings, dabīgā kosmētika, mārketinga komunikācija, efektivitāte.

The topic of the bachelor's thesis is "Effectiveness of marketing communication in the natural cosmetics market in Latvia". The aim of the bachelor's thesis is to evaluate the effectiveness of marketing communications in the Latvian market, to draw conclusions and develop proposals for increasing efficiency, based on the theoretical findings on the effectiveness of marketing communications, as well as the results of the natural cosmetics consumer survey, expert survey and analysis of Latvian natural cosmetics companies. The structure of the work consists of annotations (in Latvian and English), introduction, 3 main chapters, subsections, conclusions, proposals, list of used sources and appendices. The first chapter is the theoretical chapter of the bachelor's thesis, which contains information about the essence of marketing communications, strategies, types of effectiveness. The second chapter is a study and analysis of the effectiveness of marketing communications of 2 Latvian natural cosmetics companies. The third chapter is an analysis of interviews of natural cosmetics experts and cosumer surveys. In the end, conclusions are given about the problems considered in the work and proposals for improving the efficiency of marketing of natural cosmetics are given, based on the Latvian market trends and the conclusions made by the author. The bachelor's thesis consists of 85 pages, the work includes 27 pictures, 1 table and 5 appendices. The list of used literature sources contains 40 sources. Keywords: marketing, natural cosmetics, marketing communications, efficiency.
Effectiveness of natural cosmetics marketing activities in the Latvian market.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Mārketings; Dabīgā kosmētika; Mārketinga komunikācija; Efektivitāte