Velosipēdistu riskantas braukšanas saistība ar neproduktīvu uzvedību darba vietā - Kunstmane, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Šī pētījuma jautājums bija noskaidrot, kāda ir saistība neproduktīvai uzvedībai darbavietā ar riskantu velobraukšanu. Pētījumā piedalījās 101 dalībnieks, no kuriem 63 bija sievietes un 38 vīrieši. Pētījuma dalībnieki bija vecumā no 18 – 64 gadiem. Dalībnieki tika atlasīti pēc pieejamības principa. Pētījuma dalībniekiem tika dota aptauja par riskantu velobraukšanu un biroja darbinieku neproduktīvas uzvedības darbavietā aptauja. No šajā darbā veiktā pētījuma var secināt, ka viens no faktoriem, kas saista neproduktīvu uzvedību darbavietā un riskantu velobraukšanu ir dažādi pozitīvi vai negatīvi dzīves notikumi, kas izraisa šoku un stresu, un katra indivīda uztveres atšķirības un īpatnības. Zems apzinīgums, no personības iezīmēm, paredz riskantas velobraukšanas saistību ar neproduktīvu uzvedību darbavietā. Pētījuma jautājums ir daļēji apstiprinājies. Atslēgas vārdi: neproduktīva uzvedība darbavietā, riskanta velobraukšana

The question of this Paper was to find out link between counterproductive work behaviour and risky cycling. There was 101 respondent of wich 63 were woman and 38 man. They were aged of 18-64 years. Participants were selected according to the availability principle. They were given survay on risky cycling and counterproductive work behaviour. This reserch shows that one of factors that links counterproductive work behaviour and risky cycling are different positive or negative life events that causes shock and stress and each individuals pecularities and differences of perception. Low conscientiousness from personality traits predicts link between counterproductive work behaviour and risky cycling. The research question is partly confirmed. Key words: counterproductive work behaviour, risky cycling
Association between risky cycling and counterproductive work behavior
Keywords: Psiholoģija