Banku nozares ietekme uz apdrošināšanas tirgus attīstību Latvijā - Kārkla, Līga (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darba tēma ir „Banku nozares ietekme uz apdrošināšanas tirgus attīstību Latvijā”, ņemot vēra gan baku sektora, gan apdrošināšanas nozīmīgo ietekmi un nozīmes pieaugumu gan uz mājsaimniecību, gan uzņēmumu, gan valsts mēroga attīstību. Maģistra darba mērķis ir analizēt apdrošināšanas un banku nozares tirgu, darbības rādītājus un izpētīt iespējamo banku nozares ietekmi uz apdrošināšanas tirgus attīstību. Pētījuma rezultāti liecina, ka gan banku, gan apdrošināšanas tirgus ir strauji attīstījies un to attīstību būtiski ietekmē ekonomiskie procesi valstī, kā arī starp nozaru rādītājiem ir savstarpēja statistiski nozīmīga sakarība. Nozaru analīze galvenokārt veikta pamatojoties uz LR Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un LR Centrālās statistikas pārvaldes statistikas datu salīdzināšanu, apkopošanu, grafisko attēlošanu, rādītāju ikgadējo izmaiņu aprēķināšanu, centrālā tendences jeb lokācijas un variācijas rādītāju analīzi un īpatsvara noteikšanu kopējā portfelī. Pētījuma periods ir 1993.līdz 2010.gads.

The theme of this master’s degree is „Influance of the banking sector on the development of the Latvian insurance market”, taking into account both the banks and insurance sector significant effects of increase in the households, enterprises and national level development. The aim of the study is to analyse the insurance and banking markets, performance indicators and to explore the possible impact of the banking sector to the insurance market. The study results indicate that both banks and insurance market has evolved rapidly and to the development is an significant impact of economic processes in the country, as well as between sector performance existing mutually statistically significance. The sectoral analysis is mainly based on the Ministry of Finance and Capital Market Commission and Central Statistical Bureau statistical data comparison, compilation, graphical display, calculation of annual changes and central tendency and determination of the proportion of the total portfolio. Analysis period is 1993 until 2010 year.
Influance of the banking sector on the development of the Latvian insurance market
Keywords: Vadībzinātne