Tūristu ceļošanas motivācijas un to ietekmējošie faktori. - Uļjašina, Alla (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma „Tūristu ceļošanas motivācijas un to ietekmējošie faktori”. Bakalaura darba mērķis - pamatojoties uz teorētiskām atziņām un iedzīvotāju aptaujas rezultātiem, izpētīt tūrisma ceļošanas motivācijas un to ietekmējošos faktorus, atklāt nepilnības un sniegt priekšlikumus tūristu piesaistes veicināšanai. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmajā nodaļā autore sniedz ar ceļošanas motivāciju saistītu teorētisko aspektu raksturojumu. Otrajā nodaļā tiek sniegta Latvijas iedzīvotāju ceļošanas motivāciju analīze. Trešajā nodaļā autore apkopo Latvijas tūristu ceļošanas iemeslus. Darbs sastāv no 76 lapapusēm, tajā ir iekļautas 17 tabulas, 22 attēli kā arī darbs papildināts ar 2 pielikumiwm.

Theme of the bachelor’s thesis „ Tourist Travelling Motivations and Affecting Factors”. Aim of the bachelor’s thesis is to examine the tourist travelling motivations and affecting factors basing on theory and survey data, discover main problems and elaborate proposals to improve the tourist attraction. The research consists of three chapters. The first chapter provides theoretical description of travelling motivations. The second chapter consists of motivation analysis of Latvian travellers. The third chapter is author’s compilation of travelling reasons for Latvian tourists. The bachelor work consists of 76 pages which include 17 tables, 22 picture and 2 appendixes
Tourist Traveling Motivations and Affecting Factors.
Keywords: Vadībzinātne; Tūrisms; faktori; ceļojumi; barriers of travel; types of tourist incentives