Profesionāli orientētu materiālu izstrāde krievu valodas kā svešvalodas mācību stundām. - Griņeviča, Anna (Latvijas Universitāte, 2008)
"Profesionāli orientējošo materiālu izstrāde pēc KKS" ir praktisks darbs. Darbs sastāv no ievada, teorētiskās daļas, praktiskās daļas, kur izstrādāti un daļēji jau pielietoti vingrinājumu veidi, nobeiguma. Krievu valodas apguvei tehnikumā, četru gadu garumā ir paredzētas 132 stundas. mēs nonācām pie secinājuma, ka nepieciešams izstādāt vingrinājumus, kuri izpildītu programmas prasības. darbs iekļauj tikai nepieciešamais valodas prasmju minimums , kurš atbilst izvirzītam mērķim. darbam ir jānodrošina iemaņu un zināšanu formēšanu, kuras apmierina apmācāmo komunikatīvas un sociālkultūrālās prasmes profesionālā saskarsmē un visās ikdienas saskarsmes, kuras ir primārās augstāk minētam apmācāmo kontingentam.

"Developement of professionaly oriented materials " is practical written work. It consists of preface, theoretical part and practical part, where types of practices are developed and already partly applied. For aquisition of Russian in technical school there are 132 lessons provided. We came to conclusion, that it is necessary to develope exercises, which would fulfil requirements of the programm. This written work includes only necessary minimum of language skills, which correspond to projective aim. Written work should provide formation of skills and knowledge, which satisfy communicative and social-cultural skills of trainee in professional and everyday contact, which are primary to contingent of trainees mentioned above.
Professionaly Guided Development of Training Aids on Russian as a Foreign Language.
Keywords: Pedagoģija