Personāla mainības mazināšanas iespējas uzņēmumā SIA Gandrs. - Skangale, Agnese (Latvijas Universitāte, 2020)
Uzņēmuma personāls mūsdienu pasaulē ir jebkuras organizācijas vērtība. Pareizi īstenojot personāla politiku, vadība sasniedz ne tikai augstus ražošanas rezultātus, bet arī konkurences priekšrocības tirgū. Svarīgs biznesa panākumu nosacījums ir labi izvēlēts darbaspēks, kurš spēj realizēt mērķus, ar kuriem saskaras uzņēmums. Uzņēmumos darbinieku mainība ir nopietna problēma, kas apdraud uzņēmuma veiksmīgu darbību. Novēršot personāla mainību, uzņēmums iegūst stabilitāti, sasniedzot labākus rezultātus. Personāla mainības novēršanas stratēģiskā plāna izstrāde ir svarīga, lai spētu samazināt iztērētos resursus un novērstu personāla mainības rādītājus. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt personāla mainības teorētiskās un praktiskās nostādnes SIA “Gandrs”, sniegt ieteikumus personāla samazināšanas pasākumu pilnveidei.

The company's staff in today's world is the value of any organization. With the right implementation of personnel policy, management achieves not only high production results, but also a competitive advantage in the market. An important condition for business success is a well-chosen workforce that is able to achieve the goals that the company faces. In companies, employee turnover is a serious problem that threatens the success of the company. By preventing staff turnover, the company gains stability by achieving better results. The development of a strategic plan to prevent staff turnover is important in order to be able to reduce the resources spent and prevent staff turnover rates. The aim of the bachelor's thesis is to study the theoretical and practical principles of personnel turnover in Gandrs ltd., to provide recommendations for the improvement of personnel reduction measures.
Posibilities for reducing staff turnover in the organization Gandrs ltd.
Keywords: Vadībzinātne; Personāls; Mainība; Mainības iemesli; Mainības mazināšana