Onihomikozes diagnostika un ārstēšana - Grečaņuka, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2013)
Onihomikozes paaugstinātas izplatīšanās dēļ ir nepieciešams rūpēties par nagu veselību, jo nevērīgas attieksmes dēļ nagu sēnītes infekcija var augt un izplatīties uz veselajiem ādas rajoniem apkārt nagam, tāpēc ja ir aizdomas par nagu sēnīti ir savlaicīgi jāvēršās pie ārsta, lai viņš diagnosticētu sēnītes sugu un sāktu pareizo ārstēšanas kursu.Bakalura darba mērķis ir izpētīt inficētā naga paņemtos materiālus uz sēnīti un apstiprināt to laboratoriski, kā arī izanalizēt pretsēnīšu preparātu apgrozījumu aptiekā laika posmā no 2011. gada līdz 2012. gada janvārim. Uzdevumi: iegūt medicīnas centrā DAP pacienta naga nokasījumus un nogriezumu, kā arī pēc medikamentu aprites datiem Rīgas A aptiekas izanalizēt pretsēnīšu līdzekļu apgrozījumu gada un divu gadu laikā. Rezultāti: mikroskopiski un ar Saburo vides palīdzību tika noteikta sēnītes suga. Medikamentu aprites rezultāti liecina, ka pretsēņu medikamentiem ir novērojams sezonāls raksturs.

Onychomycosis increased spread, it is necessary to take care of nail health, because bad treatment can inspire onychomicosis growing and spread to healthy areas of skin around the nail, so if there is a suspicion of nail fungus it is a good time to go to the doctor for diagnose fungal species and get the right treatment course.The aim of the Bachelor’s Thesis was exploring the infected nail material taken by the fungus and confirms the laboratory as well as to analyze the antifungals drugs in the period from 2011 to 2012 January. Tasks: take in the medical center DAP patient nail scraping and nail cut. As well as to analyze a turnover of antifungal medicaments during a year and two years that is based on dates of medicaments turnover in Riga’s pharmacy A Aptieka. Conclusions: Fungal specie has been determined by means of microscope and Saburo environment. Results of medicaments turnover show that antifungal medicaments are in good demand in the seasons of year.
Onychomicosis diagnostic and treatment
Keywords: Farmācija