Pamatlīdzekļu uzskaites pilnveidošanas iespēju izvērtējums Latvijā, Lielbritānijā un ASV - Fedotovs, Jaroslavs (Latvijas Universitāte, 2013)
Katrā valsts likumdošanā pastāv trūkumi pamatlīdzekļu uzskaitē. Darba mērķis ir izpētīt atsevišķu valsts pamatlīdzekļu uzskaites sistēmas, novērtēt to atbilstību Starptautiskiem grāmatvedības standartiem un izvērtēt iespēju pilnveidot pamatlīdzekļa uzskaiti Latvijā, Lielbritānijā un ASV ar starptautisko pozitīvo praksi. Darbu veido tematiskās literatūras analīze, kas izpēta pamatlīdzekļa kustību sabiedrībā pēc Lielbritānijas, Latvijas un ASV grāmatvedības principiem. Balstoties uz analīzes rezultātiem, Latvijas, Lielbritānijas vai ASV pamatlīdzekļu uzskaites sistēmas trūkumus ir iespējams novērst ar starptautisko pieredzi. Izmantoto literatūru veido LR normatīvie akti un Latvijas grāmatvedības praktiķu raksti, ASV FASB standarti un normatīvie akti, Lielbritānijas ASB publikācijas, SGSP publikācijas.

The aim of work is to research designated state’s fixed assets accounting system, assess its compliance with International Accounting Standards and to assess opportunities to improve fixed assets accounting in Latvia, UK and USA with international positive experience. Every state’s legislation has flaws in fixed asset accounting The work is based on thematic literature analysis which describes fixed asset movement in company by Latvian, UK and USA accounting principles. Results show that state’s fixed assets accounting flaws can be negated with international experience. Thematical literature consists of laws and regulations of Latvia, UK, USA and publications made by IASB.
Fixed assets accounting improvement opportunity assessment in Latvia, United Kingdom and USA
Keywords: Ekonomika