Mašīnmācīšanās un dabiskās valodas apstrādes rīku pielietošana lietojumprogrammatūru izstrādē - Mačiņš, Alvis (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba ietvaros tika pētīti un aprakstīti mākoņskaitļošanas platformās esošu mašīnmācīšanās un dabiskās valodas apstrādes rīku - Microsoft Azure Machine Learning Studio un IBM Watson API tīmekļa pakalpju - piedāvātās iespējas lietojumprogrammatūru izstrādē. Viens no būtiskākajiem darba mērķiem bija rast atbildi jautājumam par to, vai un kā konkrētie rīki var paplašināt šo tehniku pieejamību un veicināt to izmantošanu lietojumprogrammatūru izstrādē. Darbs ir veidots kā informatīvs līdzeklis par rīkiem, kas pēdējā laikā ir strauji sākuši attīstīties, pateicoties dažādu tehnoloģiju un zinātnes progresam. Tas satur gan rīku funkcionālo iespēju detalizētus aprakstus, gan secīgu praktiska prototipa, kas izmanto abu rīku iespējas, realizācijas aprakstu.

“Cloud based machine learning and natural language processing tool application in software development” is a master theses which includes research about machine learning and natural language processing cloud based tools - Microsoft Azure Machine Learning Studio and IBM Watson API web services usage in software development. One of the main aims of this research was to find answer to the queation whether and how do these tools can expand availability and usage of these techniques in software development. The paper is written so that it can be used as an additional resource about these tools and related technologies which has recently begun to grow rapidly, thanks to a variety of technological and scientific progress. It contains detailed description of functionality provided by each of the tools, also detailed sequential description of development of prototype application which utilized capabilities of both of the tools.
Cloud based machine learning and natural language processing tool application in software development
Keywords: Datorzinātne; Azure ML; Watson API; dabiskās valodas apstrāde; mašīnmācīšanās; kognitīvās programmatūras laikmets