Baronu HES ūdenskrātuves ietekme uz gruntsūdeņu kvalitāti - Retiķe, Inga (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbā „Baronu HES ūdenskrātuves ietekme uz gruntsūdeņu kvalitāti” ir veikti gruntsūdens līmeņa izmaiņu mērījumi, in situ noteikti upes ūdens un gruntsūdens fizikāli ķīmiskie parametri, un veiktas ūdeņu ķīmisko parametru analīzes daudzūdens un mazūdens periodos, kvalitatīvi analizējot to izmaiņas un cēloņus. Darba mērķis ir noskaidrot ūdenskrātuves ietekmi uz gruntsūdeņu kvalitāti, kā arī raksturot upes un gruntsūdeņu parametru vērtību izmaiņas un to cēloņus. Pētījuma rezultātā ir noskaidrots kā Baronu HES ūdenskrātuve ietekmē tuvu esošos gruntsūdeņus, kā arī noskaidroti faktori, kas nosaka upes ūdeņu un gruntsūdeņu fizikālo un ķīmisko parametru mainību. Atslēgas vārdi: ūdenskrātuve, gruntsūdens, upes ūdens, kvalitāte, daudzūdens un mazūdens periods.

On behalf of Bachelor's Study „Baronu HPP reservoir’s impact on groundwater quality” has been accomplished studies of Baronu HPP reservoirs influence on shallow groundwater quality, groundwater level measurements were made, in situ river water and groundwater physcal and chemical parameters got determined and chemical parameter analysis was conducted during low water and high water periods, analysing their changes and reasons in great detail. The main objective of this work was to dermine reservoir’s impact on groundwater quality, also describe river water and groundwater parameters value changes and their reasons. As a result was determine how Baronu HPP reservoir impact on the nearby lying shollow groundwater, and also determine factors who define river water and shallow lying groundwater physcal and chemical parameters changes. Key words: reservoir, shallow groundwater, river water, low water and high water periods.
Baronu HPP reservoir`s impact on groundwater quality
Keywords: Vides zinātne