Tiesu komunikācijas problēmas Tiesnešu ētikas komisijas, Disciplinārkolēģijas un Disciplinārtiesas lēmumu diskursā - Vītola, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2016)
Tiesu vara ir viens no demokrātiskas valsts pamatprincipiem, un valsts pienākums ir nodrošināt personām tiesības uz taisnīgu, neatkarīgu un objektīvu tiesu. Bakalaura darbā tiek pētīta tiesnešu personības, kvalifikācijas, ētikas un sociālās darbības ietekme uz komunikācijas veidošanu tiesām ar sabiedrību. Tiek analizēta Tiesnešu ētikas komisijas, Disciplinārtiesas un Disciplinārkolēģijas prakse, atklājot tiesu komunikācijas ētikas problēmas gan iekšējā, gan arēja komunikācijas formā. Autore sniedz priekšlikumus tiesu komunikācijas virzienu veiksmīgākai īstenošanai.

The judiciary is one of the fundamental principles of a democratic state, and the state is obliged to provide individuals the right to a fair, independent and impartial tribunal. Bachelor paper analyzes the judges of personality, qualifications, ethics and social activity impact on the creation of communication directly with the public. It provides analysis of the Judicial Ethics Committee, Disciplinary and Disciplinary practice, revealing the judicial ethics of communication problems, both internal and external communication form. The author shall submit proposals to the court communication direction of successful implementation.
Court communication problems in discourse of Judicial ethics commission, Disciplinary and Disciplinary court judgment.
Keywords: Juridiskā zinātne; tiesneša neatkarība; ētika; kvalifikācija; komunikācija