Irinas Saburovas grāmata „Par mums”: memuāru aspekts. - Trunkova, Ekaterina (Latvijas Universitāte, 2013)
Trunkova Jekaterina. Irinas Saburovas teksts “Par mums”: memuāru aspekts: Maģistra darbs.- Rīga, 2012 – 94. lpp. Maģistra darba tēma – “Irinas Saburovas teksts “Par mums: memuāru aspekts”. Darbs sastāv no 94 lapām, 3 nodaļām, 9 apakšnodaļām. Šī darba mērķis ir atklāt memuāru teksta īpašības un sekot memuāru sākuma realizācijai Irinas Saburovas darbā “Par mums”. Šis darbs sastāv no divām daļām. Pirmā, teorētiskā daļā tiek aplūkots memuāristikas fenomens, memuāru žanra izpētes un rašanās vēsture un memuāristikas žanra raksturīgākās īpašības Krievijā un krievu ārzemju literatūrā, kā arī Irinas Saburovas darbu mākslinieciskā savdabība. Otrajā, praktiskajā daļa, tiek aplūkota Irinas Saburovas grāmatas “Par mums” analīze memuāru aspektā, kā arī tā realizācija darbā. Atslēgas vārdi: memuāri, retrospektivitāte, personas-subjektīvais sākums, uzticamība, atmiņa, metažanrs, emigrācija, Irina Saburova.

Trunkova Jekaterina. Text by Irina Saburova “About us”: memoir aspect” Master's Thesis. - Riga, 2012- 94 p. Theme of the Master's Thesis – “Text by Irina Saburova “About us: memoir aspect”. The thesis consists of 94 pages, 3 sections, 9 subsections. Purpose of the given paper is to bring to light qualities of a memoir text and to follow implementation of a memoir beginning in Irina Saburova “About us”. The paper consists of two parts. The first, theoretical part, the phenomenon of memoiristics, the history of studies and birth and specificity of the memoiristic genre in Russia and in the foreign Russian literature are reviewed, also the specificity of Irina Saburova works are reviewed. In the second, practical part the analysis of the book by Irina Saburova “About us” has been reviewed in the memoir aspect, as well as the means of its implementation in writing. Key words:memoirs,retrospectivity,personal-subjective beginning,credibility, memory,metagenre,emigration,Irina Saburova
Irina’s Saburova’s Book “About Us”: Memoir Aspect.
Keywords: Filoloģija