Automatizēti testēšanas rīki tīmekļa lietojumprogrammām - Mitjukovs, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā aprakstīti programmatūras izstrādes procesi, modeļi un testēšanas teorija, kura pēc tam pielietota reālas klientu attiecību pārvaldības sistēmas testa plāna sastādīšanā. Ir sagatavota aparatūra, automatizētās testēšanas rīki, katram rīkam atsevišķa vide, sastādīti testa plāni un tiek nodrošināta rezerves datu kopēšana pirms testa plāna palaišanas. Pētīšanas darba mērķis ir izveidot un izpildīt testa plānus, izanalizēt sistēmas veiktspējas rādītājus, izmantojot dažādus rīkus, aprakstīt testēšanas rīku iespējas, atšķirības, nepilnības, kas var rasties to pielietošanā. Darbā apskatītie rīki ir JMeter (atklāta pirmkoda) un Hewlett Packard LoadRunner (īpašniekprogrammatūra).

The current work is dedicated to a theory of software development process, models, theory of testing and its practical use describing test plan for the Customer Relationship Management system. The author prepares hardware, automated testing tools, test environment. For each testing tool will be used own test environment, created number of test plans and provided data backup before test plan execution. The current work’s aim to create and execute test plans, analyze system performance results using different testing tools, describe automated testing tools features, differences, incompleteness which may appear. This work describes open source software – JMeter tool and proprietary software – Hewlett Packard LoadRunner.
Automated testing tools for web applications
Keywords: Datorzinātne