Latviskā identitāte. Daži mūsdienu aspekti. - Puzaks, Jānis (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma ir „Latviskā identitāte. Daži mūsdienu aspekti”. Šī tēma ir īpaši aktuāla, jo mūsdienās ļoti daudzi latvieši ekonomisko un citu apstākļu dēļ masveidā aizbrauc no Latvijas. Darba mērķis ir atspoguļot Latvijā un ārpus tās dzīvojošu latviešu šībrīža domas par latvisko identitāti, Latviju kā valsti un Latviju kā zemi. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām un 14 apakšnodaļām. Teorētiskajā daļā analizēta literatūra un dažādi avoti par identitāti kopumā, kā arī par latvisko identitāti. Praktiskajā daļā veikts pētījums – anketēšana un intervijas. Bakalaura darbā, balstoties uz teorētiskajām atziņām un praktiskajā daļā iegūtajiem datiem, izteikti secinājumi par latviskās identitātes izpratni mūsdienās. Darba apjoms 71 lpp., ir 4 pielikumi. Atslēgas vārdi: identitāte, latviskums, emigrēšana.

The theme of Bachelor paper is „Latvian Identity. Some Contemporary Aspects of It”. This theme is chosen, because nowadays many people go away from Latvia to live abroad. The aim of this work is to reflect Latvians’, who live in Latvia and abroad, thoughts about Latvian identity, about Latvia as state and Latvia as country. The work consists of 3 chapters and 14 subchapters. In theoretical part, literature about identity in general and Latvian identity is analyzed. Practical part consists of research – questioner and interviews. Work consists of 71 pages, it has 4 attachments. Key words: identity, Latvian identity, emigration.
Latvian Identity. Some contemporary Aspects of It.
Keywords: Filoloģija