SIA " Emīla Gustava šokolāde" uzņēmuma attīstības iespējas. - Greizis, Arnis (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā tiek apskatīta uzņēmuma SIA „Emīla Gustava šokolāde” saimnieciskā darbība, tiek veikta uzņēmuma finansiālās darbības analīze, kā arī doti ieteikumi peļņas palielināšanai un nākotnes attīstības iespējām. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt uzņēmuma SIA „Emīla Gustava šokolāde” saimniecisko darbību, atklājot pozitīvos momentus un trūkumus, novērtēt un sniegt ieteikumus tā attīstībai nākotnē. Bakalaura darbs sastāv no četrām daļām. Pirmajā daļā tiek raksturota uzņēmuma SIA „Emīla Gustava šokolāde saimnieciskā darbībā. Tiek apskatīti uzņēmuma izvirzītie mērķi, uzņēmuma apraksts, kā arī veikta uzņēmuma SVID analīze. Otrā daļā tiek apskatīti teorētiskie jautājumi. Šajā daļā apskatīti faktori, kas nosaka uzņēmējdarbības attīstību un kas nosaka laba servisa veidošanos uzņēmumā. Kā arī tiek apskatīta teorija par uzņēmuma finansiālo analīzi. Trešajā daļā tiek veikta uzņēmuma SIA „Emīla Gustava šokolāde” finanšu analīze. Tiek apskatīti visi noteicošie finansiālie rādītāji un veikta to analīze 2004. un 2005. gadam, par 2006. gadu bilances dati nav pieejami. Ceturtajā daļā tiek analizētas un pētītas uzņēmuma attīstības iespējas, kā arī veikti pētījumi par uzņēmuma produkcijas uzlabošanas iespējām. Veicot pētījumu tika izmantota speciālā literatūra, tika pētīta un analizēta uzņēmuma bilance 2004. un 2005. pārskata gadam. Darba izstrādāšanā tika izmantotas šādas metodes SVID analīze, ekonomiskās analīzes metodes, statistiskās analīzes metodes. Tika izmantoti dati no uzņēmuma nepublicētajiem materiāliem, interneta resursi, kā arī teorijas literatūra. Darbs varētu būt izmantojams uzņēmuma SIA „Emīla Gustava šokolāde” tālākai attīstības pētīšanai un uzņēmuma finansiālās darbības analīzei. Atslēgvārdi: Uzņēmuma attīstība, SVID analīze, darbinieki, organizācija, finanšu analīze.

In this work it is described “Emils Gustavs chocolate” Ltd. commercial activity, analysis of statements and also drawn some recommendations to increase the profit develop company. The main point of bachelor work is to study commercial activity of company “Emils Gustavs chocolate” Ltd., positive and negative moments and giving recommendations for future development. Bachelor’s work contains introduction, main part and conclusion with literature references. Main part is devided in four chapters. It is described commercial activities of company “Emils Gustavs chocolate” Ltd. in the firs chapter. There are given goals of financial activities, description of company and given SWOT analysis. Theoretical background is covered in the second chapter. Management development and outstanding service creation factors are described in this chapter. In next chapter financial analysis is performed for company “Emils Gustavs chocolate” Ltd. The main financial items are described and analysis performed for 2004 and 2005 year, however for year 2006 financial background is not available. In the fourth chapter it is given company’s development analysis and improvement possibilities. It is used specialised literature for investigation and analysing company’s balance sheet figures for 2004 and 2005 year. For these work following methods are used: SWOT analysis, economical analysis and statistical analysis. It is used unpublished company materials, WEB resources and literature of economics theory. These work could be used for company “Emils Gustavs Chocolate” Ltd. development and financial development analysis.
xxx
Keywords: Ekonomika