Vilnas velšanas apguve mājturībā un tehnoloģijās 1. – 4. klasēs - Linkeviča, Sanita (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarba „Vilnas velšanas apguve mājturībā un tehnoloģijās 1. – 4. klasēs”, mērķis ir izpētīt mācību satura atlases teorētiskās nostādnes un izveidot mācību saturu tēmai „Vilnas velšana” 1. – 4. klasēs mājturībā un tehnoloģijās, kā arī pārbaudīt to praksē. Teorētiskajā daļā analizēta pedagoģiskā literatūra par mācību satura atlasi, personības attīstības īpatnībām jaunākajā skolas vecumposmā, mājturības un tehnoloģiju saturu nosakošie normatīvie dokumenti, literatūra par vilnas velšanu. Praktiskajā daļā atlasīts mācību saturs un izveidoti tematiskie plāni vilnas velšanas apguvei 1. – 4. klasēs, kuri aprobēti, iegūtie rezultāti analizēti un veikti secinājumi.

Objective of diploma thesis „Acquisition of wool rolling at home economics and technologies lessons in Grades 1 – 4” is to find out theoretical approaches of content choice and to work out study content for a topic ‘’Feltmaking’’ for home economics and technologies lessons in grade 1 - 4, and to examine this study content in practice. In theoretical part of the thesis literature about choice of study content, individuality development features in the youngest school age period, normative documents which regulate study content of home economics and technologies lessons and literature about feltmaking is analysed. In practical part the study content is chosen and thematic plan for feltmaking acquisition in grade 1 – 4 is integrated and approbated. The results are analysed and appropriate conclusions are drawn.
Acquisition of wool rolling at home economics and technologies lessons in Grades 1 - 4
Keywords: Pedagoģija