Inflācijas struktūras un dinamikas analīze Latvijā - Kleinberga, Līva (Latvijas Universitāte, 2011)
Darba temats ir inflācijas struktūras un dinamikas analīze Latvijā. Bakalaura darba pētāmās problēmas būtība ir tāda, ka šobrīd nav izdevies stabilizēt inflācijas situāciju Latvijā. Inflācija, pēdējos gados ir bijusi ļoti mainīga, tā svārstījusies no mērenas līdz pat straujas inflācijas robežām. Darba mērķis ir analizēt inflācijas veidus, struktūru un cēloņus Latvijā laika posmā no 2004. gada līdz 2010. gadam un izstrādāt priekšlikumus inflācijas stabilizēšanai. Pirmajā nodaļā autore pēta inflācijas teoriju: veidus, aprēķināšanu un sekas. Otrajā nodaļā tiek analizēta inflācijas dinamika un struktūra Latvijā no 2004. gada līdz 2010. gadam, kā arī Latvijas inflācijas situācija salīdzināta ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Trešajā nodaļā tiek analizētas inflācijas mazināšanas un stabilizēšanas iespējas, kā arī apskatīta Latvijas atbilstība Māstrihtas kritērijiem. Darba rezultātā var secināt, ka inflācija šobrīd ir normas robežās, bet, ja nekas netiks darīts, tad tā ar katru brīdi pieaugs un var atgriezties kritiskajās robežās, kādas bija 2007. gadā un 2008. gadā. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām un 13 apakšnodaļām, kuru sastāvā ir 10 attēli, 2 tabulas un 2 formulas. Atslēgvārdi: inflācija, inflācijas temps, inflācijas samazināšanas plāns

The topic of work is Analysis of structure and dynamics of inflation in Latvia. The main problem of research for this bachelors work is that at the moment situation of inflation in Latvia has not been stabilized. Inflation, in recent years, has been very variable, it has fluctuated in range from moderate up to rapid borders. The goal is to analyze types, structures and causes of inflation in Latvia in time period from 2004 until 2010 and to develop proposals to stabilize inflation. In first chapter author explores the theory of inflation: types, calculation and consequences. In second chapter, dynamics of inflation and structure in Latvia from 2004 until 2010 is being analyzed, as well as the situation of inflation in Latvia is compared to other European Union countries. In third chapter opportunities of reduction and stabilization of inflation is being analyzed, as well as Latvia is checked out if it meets Maastricht’s criteria. In the end it can be concluded, that inflation at the moment is within normal range, but if no action will take place, then it eventually can grow and could return to its critical range, like it was in 2007 and 2008. Bachelors work consists of 3 chapters and 13 sub- divisions, which includes 10 images, 2 charts and 2 formulas. Key words: inflation, tempo of inflation, plan to reduce inflation.
Inflation structures and dynamic analysis of Latvia
Keywords: Ekonomika