Valsts nostāja pret seksuālajām minoritātēm - Ābele, Dace (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba tēma ir „Valsts nostāja pret seksuālajām minoritātēm”. Darbā tiks apskatīta visu bijušo PSRS valstu demokrātijas attīstības pakāpe salīdzinājumā ar valstu likumdošanas regulējumu attiecībā uz seksuālajām minoritātēm, sadalot valstis pēc liberālisma pakāpes seksuālo minoritāšu jautājumā. Liberālisma pakāpe tiks noteikta pēc autores izvirzītiem rādītājiem. Darba hipotēze: augstāka demokrātijas attīstības pakāpe bijušo Padomju Savienības valstu vidū neved pie liberālāka tiesiskā regulējuma attiecībā uz seksuālajām minoritātēm. Darba pētnieciskais jautājums: vai augstāka demokrātijas attīstības pakāpe bijušo Padomju Savienības valstu vidū noved pie liberālāka tiesiskā regulējuma attiecībā uz seksuālajām minoritātēm? Darba beigās darba autore secina, ka darbā izvirzītā hipotēze: augstāka demokrātijas attīstības pakāpe bijušo Padomju Savienības valstu vidū neved pie liberālāka tiesiskā regulējuma attiecībā uz seksuālajām minoritātēm, tiek noraidīta.

The theme of this paper is „State attitude to sexual minorities”. The paper will look at democratic level of former Soviet Union countries and compare it with the degree of liberalism in the national legislation, which regulates sexual minorities’ rights. Liberalism degree will be determined according to the author nominated indicators. The author of the paper considers that higher degree of democracy development in former Soviet Union countries lead to more liberal national legislation for sexual minorities. Research question: Does a higher degree of democracy development in former Soviet Union countries leads to more liberal national legislation for sexual minorities? In the end of research the author concludes that the work hypothesis: higher degree of democracy development in former Soviet Union countries leads to more liberal national legislation for sexual minorities, is rejected.
State attitude to sexual minorities
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)