AS "ELKO GRUPA" saimnieciskās darbības analīze un tās turpmākā attīstība - Timermane, Līva (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba mērķis ir novērtēt AS „ELKO GRUPA” finanšu stāvokli, noteikt tā ietekmējošos faktorus un izstrādāt ieteikumus finansiālā stāvokļa uzlabošanai un uzņēmuma saimnieciskās darbības turpmākai attīstībai. Saimnieciskās darbības analīzes rezultātā iegūta detalizēta informācija par uzņēmuma finansiālo stāvokli, identificētas problēmas, nākotnes attīstības perspektīvas, kā arī izteikti priekšlikumi finansiālā stāvokļa uzlabošanaiDarba struktūra plānota tā, lai notiktu loģiska pāreja no vienas nodaļas uz otru nodaļu. Darba uzbūve ir balstīta uz būtiskāko Koncerna saimnieciskās darbības raksturojošu rādītāju novērtēšanu, katras nodaļas vai apakšnodaļas sākumā iekļaujot teorētisko informāciju, bet turpinājumā izanalizējot būtiskākos uzņēmuma finanšu analīzes rādītājus un salīdzinot ar nozares vidējiem rādītājiem, ja tāda informācija autorei ir bijusi pieejama.

Masters objective is to assess stock companie’s „ELKO GRUPA” financial position, identify factors, that has influenced it, and develope recommendations to improve companie’s financial position and future development of economic activities.Structure of the master is planned in logical transition form chapter to chapter. In the result of economic activitie’s analysis author has acquired detalized information about financial position of the company, identified problems and perspectives in future development, as well as state out propositions to improve financial situation and for the development of economic activities. In the theoretical part author has obtained information from scholastic foreign and Latvian literature, including original literature sources.
Stock joint company's "ELKO GRUPA" analysis of economic performance and it's futher development
Keywords: Ekonomika