Latvijas delegācijas darbība Tautu Savienībā no 1936. gada līdz 1939. gada decembrim - Bērziņa, Ieva (Latvijas Universitāte, 2011)
Latvijas delegācijas darbība Tautu Savienībā ir nozīmīga ārpolitikas vēstures daļa. Līdz šim to petījuši vairāki vēsturnieki, tomēr vēljoprojām rodas arvien jauni vērtējumi par to. Bakalaura darbā aplūkots jautājumu loks, kas saistīts ar aktuālākajām norisēm Tautu Savienībā laikā no 1936. līdz 1939.gadam un Latvijas delegācijas iesaistīšanās tajās, kā arī sniegts šo notikumu vērtējums. Darba mērķis ir izvērtēt Latvijas delegācijas darbību Tautu Savienības organizācijā no 1936.gada līdz 1939.gada decembrim. Uzdevums ir apskatīt svarīgākos notikumus un tos analizēt. Kopumā pēc 1936.gada Latvijas delegācijas darbība bijusi pretrunīga. Latvija diplomātijas jomā bija maz pieredzējusi un, iespējams, tas bija iemesls kādēļ tai bija grūtāk novertēt dažādas situācijas. Tās darbība bijusi gan veiksmīga, gan ne tik veiksmīga un galu galā noveda pie attiecīgiem rezultātiem.

Activities of Latvian delegation in the League of Nations are an important part of foreign policy history. Until now this topic has been researched by several historians, however still new valuations are emerging. Bachelor's work deals with range of questions including topical development in League of Nations during time frame from 1936 till year 1939, and Latvian delegation involvement into them, as well it also provides an assessment of these events. Work aims to assess the activities of the Latvian delegation in the League of Nations organization from 1936 until December 1939. The task is to look at the most important events and to analyze them. In overall, the Latvian delegation performance after 1936 was controversial. Latvian diplomacy had little experience and probably this was the reason why it had problems to assess different situations. It's work was at the same time successful and not so successful, and at the end it lead to respective results.
The activities of Latvia`s delegation in the League of Nations 1936 - December of 1939
Keywords: Vēsture