Bibliotēkas sabiedriskie interneta pieejas punkti – informācijas sabiedrības pamatbāze - Podziņa, Hedviga Inese (Latvijas Universitāte, 2006)
Izvēlētais temats ir aktuāls, jo Latvijā, veidojoties e-videi, aktualizējas informācijas pieejamība, tās attīstības modulis, tādēļ nepieciešams analizēt esošo situāciju un tās attīstību. Bakalaura darba tematiskais virziens ir informācijas pieejamības izpēte informācijas pieejamības vietās Latvijā. Tādas vietas izveidotas bibliotēku sabiedriskajos informācijas pieejas punktos jeb SIPP. Pētījumā analizēta un vērtēta esošā situācija SIPP, jo tā ir pamatbāze informācijas pieejamības sistēmas funkcionēšanai. Bakalaura darbs pēta šīs sistēmas procesu virzību, analizējot, kādi apstākļi veicina sistēmas attīstību, kādi bremzē. Pētījuma gaitā tika izpildīti darbā izvirzītie uzdevumi. Pastāvošās situācijas izpētei izstrādātas anketas bibliotekāriem, pašvaldību vadītājiem. Pētījums uzskatāms par reprezentatīvu. Pētījuma rezultātā izdarīti secinājumi.

In Latvia the Public Internet Access Points of library get the most important points, what provides possibility to offer free accessibility of information to knowledge. The hypothesis is proved, that knowledge environment in society of information forms if accessibility of information to knowledge is free. The libraries points of Access to internet provide for accessibility. These points exist and develop if the politics of state and municipality is united. The goal of this bachelor paper was to investigate possibilities of the Public Internet Access Points of library and to prove that libraries are the places, where knowledge is arranged, where are clever speciālists, who can provide accessibility to free information. It can be done on presente or from distance and libraries with their arrangement make even system of accessibility.
Public internet access points of library – the basis of the information society
Keywords: Komunikācijas zinātne