Latvijas Bankas valūtas kursa politikas izvēles ietekme uz uzņēmējdarbību - Sidorova, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā „Latvijas Bankas valūtas kursa politikas izvēles ietekme uz uzņēmējdarbību”, veikta Latvijas Bankas izvēlētās valūtas kursa politikas izpēte un analizēta politikas izmaiņu ietekme uz uzņēmējdarbību. Darba izstrādes laikā tika veikta Latvijas un Eiro zonas ekonomiskā stāvokļa analīze 2011.gadā. Lai noteiktu Latvijas Bankas valūtas politikas ietekmi uz uzņēmējdarbību, izvērtēti 5 banku vidēja termiņa kredītu piedāvājumi. Katrs kredīta piedāvājums aprēķināts 3 situācijām: fiksēta valūtas kursa politikai ar iespējamām valūtas svārstībām +/-1%, fiksēta valūtas kursa politikai ar iespējamām valūtas svārstībām +/-10%, brīvi peldošam valūtas maiņas kursam.Darba veikta katra kredīta piedāvājuma analīze, izmantojot valūtas apdrošināšanas veidus, valūtas riska samazināšanai. Bakalaura darba apjoms: 71 lapas, 15 attēli un 20 tabulas.

Bachelor work „Latvian Bank’s choice of currency policy impact of business” includes research of the exchange rate policy of the Bank of Latvia and analysis how these policy changes affect the business.During research analysis has been made to estimate the 2011th annual economic state in Latvia and in Euro zone. In order to determine the Bank of Latvia exchange rate policy implication of the business,5 medium-term bank loan offers was evaluated. Each loan offer has been calculated for 3 situations: fixed exchange rate policy to possible currency fluctuations +/-1%, fixed exchange rate policy to possible currency fluctuations +/-10% and free-floating exchange rate.During analysis of each loan offer, was taken in advantage currency insurance type, to reduce the risk of currency. Bachelor work contain: 71 pages, 15 figures and 20 tables.
Latvian Bank's choice of currency policy impact of business
Keywords: Vadībzinātne