Reliģijas makdonaldizācija - Siliņš, Toms (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā apskatītas makdonaldizācijas procesa izpausmes Latvijas reliģisko organizāciju darbībā. Pētījuma mērķis ir noskaidrot makdonaldizācijas izpausmes Latvijas reliģiskajās organizācijās, tādēļ izvirzīti pētījuma jautājumi – kādas ir liecības par makdonaldizācijas procesa ietekmi uz reliģiskajām organizācijām Latvijā un kā vērtējama makdonaldizācijas procesa ietekme uz reliģiskajām organizācijām Latvijā. Pētījuma ietvaros veiktas divas ekspertu intervijas, kuru analīzes rezultātā izdarāms secinājums – Latvijā identificējamas vairākas reliģijas makdonaldizāciju apstiprinošas pazīmes. Atslēgvārdi: makdonaldizācija; reliģija

This research examines the ways in which McDonaldization can be identified in different activities performed by religious organizations in Latvia. The aim of this research is to determine the manifestations of McDonaldization within religious organizations of Latvia, hence the research questions – what are the testimonies of McDonaldizations influence on religious organizations in Latvia and how can the influence of McDonaldization on religious organizations in Latvia be evaluated. Within the framework of this research two expert interviews were conducted. In result a conclusion was established – several indications confirm the McDonaldization of religion in Latvia. Keywords: mcdonaldization, religion
McDonaldization of Religion
Keywords: Socioloģija