Omega - 3 nepiesātinātās taukskābes saturošu līdzekļu aprite Euroaptiekā A11 un iedzīvotāju informētība par to lietošanas ieguvumiem - Voitiške, Laura (Latvijas Universitāte, 2014)
Omega - 3 polinepiesātināto taukskābju preparāti ir plaši izplatīti līdzekļi, ko profilaktiskos nolūkos lieto veselības stiprināšanai, kā arī slimību papildterapijā. Darba mērķis ir izpētīt Euroaptiekas A11 pieprasītāko omega - 3 nepiesātināto taukskābju saturošu līdzekļu apriti un apkopot datus par cilvēku informētību par to lietošanas ieguvumiem. Iegūtie dati liecina, ka medikamenta Omacor N28 lietošanai nav sezonāls raksturs, bet medikamentiem Futura fish oil N120 un Futura fish oil N60 ir novērojama sezonalitāte, visvairāk tie tiek pirkti ziemas un rudens mēnešos, bet vismazāk vasaras laikā. Pieprasītākais uztura bagātinātājs, kurš tika pārdots 1342 reizes, ir Lysi omega - 3 ar vit. D, kas ir arī lētākais preparāts. Analizējot cilvēku informētību par omega – 3 taukskābju lietošanas ieguvumiem, iegūtie dati liecina, ka cilvēki daļēji ir informēti par omega - 3 pozitīvajām īpašībām.

Omega - 3 polyunsaturated fatty acids preparations are widespread means that are used as a preventive measure to strengthen health as well as an adjunct for diseases. The main aim of the Bachelor paper is to examine Euroaptieka A11 turnover of demanded products containing omega – 3 unsaturated fatty acids and to collect data about people's awareness of the benefits of their usage. Obtained data suggest that Omacor N28 drug usage is not seasonal, but in the usage of Futura fish oil N120 and Futura fish oil N60 seasonality is observed, they are purchased the most in winter and autumn months, but the least during the summer. In-demand dietary supplement is Lysi omega - 3 with vitamin D, it was sold 1342 times and is also the cheapest product. Analyzing people's awareness of omega - 3 fatty acids usage benefits, the data show that people are partly aware of omega - 3 positive qualities.
Circulation of Products containing Omega - 3 Fatty Acids in Euroaptieka A11 and inhabitants knowledge about benefits of their use
Keywords: Farmācija