Neverbālās komunikācijas nozīme mūsdienu Spānijas politiķu tēla veidošanā (2015-2017) - Cigankova, Arina (Latvijas Universitāte, 2017)
Politiskajos panākumos ļoti svarīga ir pareiza politiķa tēla veidošana. Tēla veidošana ir viens no mehānismiem, ar kura palīdzību tiek ietekmētas citas personas, veidojot psiholoģisku iespaidu pat uz cilvēku pūļiem. Bieži vien politiķa vienveidīgais tēls ir nepietiekams. Piemēram, politiķis izmanto dažādus žestus, lai piesaistītu un noturētu sabiedrīas uzmanību. Vadoties no politiķa tēla, tā biedri un tauta var spriest par politiķa dabu un raksturu. Zinātniski pētījumi kinētiskā, proksēmiskā un paralingvistikas jomā apgalvo, ka neverbālā komunikācija var pateikt par personu daudz vairāk nekā vārdi. Šajā darbā tiek analizēta Spāņu politiķu Spāņu ziņu portālos, fotoattēlos un video ierakstos satopamā neverbālā komunikācija. Tiek analizēti politiķu žesti, balss īpašības, un kā neverbālās komunikācijas aspekti ietekmē politiķa tēla veidošanu masu informāciju līdzekļos. Turklāt, katrs politiķis tiek analizēts pēc autentiska līdera profila, kuru definē zinātniece Carolina Pons. Atslēgvārdi: neverbālā komunikācija, tēls, kinētika, proksēmika, paralingvistika

To achieve political success is very important to value the image. Because the image is one of the mechanisms that has influence on other people and creates the possibility having psychological effect on the crowd. It is not sufficient for the politician to have the same image all the time. Politicians use different gestures to attract and retain the attention of public. From these gestures politicians’ companions and public can create common perception of their character. Scientific research in the field of kinesics, proxemics and paralinguistics affirms that nonverbal communication can say much more than verbal communication than the person than his own words. This work analyses non-verbal communication in the photos of the Spanish politicians from the news portals of Spain. It analyses the gestures that politicians use and characteristics of the voice they have and how these aspects of the non-verbal communication influence the creation of their images in the media. It analyses every politician transmitted by the media and their correspondence to the profile of an authentic leader defined by the scientist Carolina Pons. Key words: non-verbal communication, image, kinesics, proxemics, paralinguistics.
The Role of Non-Verbal Communication in the Formation of the Image of current Spanish politicians (2015-2017)
Keywords: Romāņu valodu un kultūru studijas; neverbālā komunikācija; tēls; kinētika; proksēmika; paralingvistika