Tiešsaistes resursi lietišķās angļu valodas komunikatīvās gramatikas apguvē - Dzalbe, Santa (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā ir aplūkota biznesa angļu valodas gramatikas komunikatīvas apguves iespējas, izmantojot tiešsaistes resursus. Tika veikts pētījums, lai noskaidrotu, vai, izmantojot tiešsaistes resursus, ir iespējams mācīties biznesa angļu valudas gramatiku komunikatīvi. Pētījumam tika izvēlēti četri dažādi tiešsaistes resursi, lai veiktu kvalitatīvo analīzi. Pētījuma rezultāti parāda, ka izvēlētie tiešsaistes resursi, galvenokārt, balstās uz biznesa komunikācijas mācīšanu un rosina studentus komunicēt savā starpā. Turklāt, gramatika tiek bieži atstāta novārtā vai mācīta atsevišķi. Jāsaka arī, ka gramatika un valodas prasmes tiek, galvenokārt, mācītas atsevišķi, nevis tās sasaistot. Rezumējot, analizētie interneta resursi nepiedāvā mācīt biznesa angļu valodas gramatiku komunikatīvi. Atslēgas vārdi: komunikatīvā valodas mācīšana, komunikatīvā gramatika, datora izmantošana valodu apguvē, biznesa angļu valoda

The author of the present thesis discusses learning Business English grammar communicatively by the use of online resources. The present research was carried out to investigate whether online resources can be used for learning Business English grammar communicatively. In addition, four online resources were selected in order to carry out the qualitative analysis. The findings show that online resources mainly focus on teaching business communication as well as they encourage learners to communicate with interlocutors. In addition, grammar is often neglected or taught in isolation. Moreover, grammar and language skills are mainly taught separately rather than by linking them together. To sum up, none of the investigated resources offer the means for learning Business English grammar communicatively. Key words: Communicative Language Teaching, Communicative Grammar, CALL, Business English
Online Resources for Learning Communicative Business English Grammar
Keywords: Valodniecība