Aktīvā svešvalodu leksika mūsdienu interneta komunikācijā. - Novoselova, Elizabete (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura Darbs ir veltīts aizguvumu no angļu valodas izpētei mūsdienu krievu valodas reklāmas tekstos, rakstos, publikācijās un komentāros internetā, galvenokārt pamatojoties uz elektronisko tekstu materiālu. Darbā tiek vērtētas vairākas no angļu valodas aizgūtās leksēmas, kas aplūkotas no to aktualizācijas un funkcionēšanas īpatnības viedokļa krievu valodas interneta saziņā. Pamatojoties uz pētījuma rezultātiem, ir noteikta anglicismu loma, to semantika un funkcionēšanas īpatnības, izmantošanas mērķi un raksturs komunikatīvās funkcijas veikšanai mūsdienu interneta tekstos.

The bachelor paper is devoted to the research of borrowings from the English language in modern Russian-language advertising texts, articles, publications and comments in the Internet space, mainly based on the material of electronic texts. The paper assesses a number of English borrowed lexemes, considered from the point of view of their actualization and peculiarities of functioning in Russian-language Internet communication. Based on the results of the research, the role of Anglicisms, their semantics and peculiarities of functioning, purposes and nature of their use in modern texts in the Internet space for performing a communicative function has been established.
Active Foreign Language Vocabulary in the Modern Internet Communication.
Keywords: Valodniecība; активная лексика; иноязычная лексика; англоязычное заимствование; англицизм; интернет-коммуникация