Kopīgo pakalpojumu centra modeļa efektivitāte Latvijā, pamatojoties uz uzņēmuma “X” un “Y” piemēru - Matvejevs, Jurijs (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba nosaukums: Kopīgo pakalpojumu centra modeļa efektivitāte Latvijā, pamatojoties uz uzņēmuma “X” un “Y” piemēru Pētījums tiks veikts Latvijas koplietošanas pakalpojumu centram, ņemot vērā Latvijā strādājošo un Beļģijā bāzēto uzņēmumu "Solvay Business Services Latvia LTD" un “Circke K”. Uzņēmums atrodas Latvijā un koplietojamo pakalpojumu centru devums Latvijas ekonomikā padarīja tos par labiem piemēriem, ko aplūkot kā piemēru labvēlīgai ietekmei uz Latvijas ekonomiku. Kursa darba mērķis: Izpētīt uzņēmuma “X” un “Y” galvenos virzītājus un novērtēt tā finansiālos rādītājus pirms un pēc SSC modeļa ieviešanas Latvijā. Lai sasniegtu bakalaura darba mērķi, autors ir izstrādājusi šādus uzdevumus: •Identificēt galvenos VSC izveides elementus, koncentrējoties uz atrašanās vietas faktoriem. •Analizēt Latvijas rādītājus un to svārstības pēdējo 10 gadu laikā, kas nosaka SSC modeļa efektivitāti Latvijā caur galvenajiem faktoriem, kas veicina veiksmīgu un produktīvu ieviešanu. •Analizēt uzņēmumu X un Y finanšu datus no 2011. līdz 2020. gadam: finanšu rādītāji, izmaksu struktūra, peļņas svārstības uc pirms un pēc VSC dibināšanas Latvijā. •Secināt par VSC izveides priekšrocībām Latvijā no atrašanās vietas viedokļa un, pamatojoties uz veikto analīzi, izvērtēt izveides kvantitatīvos un kvalitatīvos ieguvumus. Analīzes metodes: Lai sasniegtu vēlamo rezultātu, tika analizēta Beļģijā izstrādātā uzņēmuma koplietojamo pakalpojumu centra plūsmas teorija un dati. Pētījuma gaitā tika izmantoti "Solvay Business Services Latvia LTD" un “Circle-K Latvia” dati, lai izdarītu pieņēmumus un sakarības ar starptautisko ekonomiku, galvenajām SSC un labvēlīgās ietekmes metodoloģijām un teorijām, teorija tika izmantota datiem un aprēķiniem, lai izdarītu atbilstošu secinājumu. Datuma analīzes periods: Dati tika ņemti laika posmā no 2011. līdz 2020. gadam Bakalaura darba struktūra: Ievads: koplietojamo pakalpojumu sniedzēja pamatinformācija Latvijā un par pašiem koplietotajiem pakalpojumiem, ko iepazīstina ar “X” un “Y” 1. nodaļa: Sniegta teorija par tēmas atslēgas vārdiem bez jebkādiem datiem. 2. nodaļa. Datu analīze un bilanču, ekonomikas uc un korelāciju grafiki 3. nodaļa: Teorijas sasaiste ar 3. nodaļā sniegtajiem datiem un korelāciju atrašana hipotēzei Secinājums: Atbildēšana uz bakalaura darbu. RQ1: Vai Latvija ir labākais risinājums SCC modeļa ieviešanai, ņemot vērā galvenos SSC virzītājspēkus? RQ2: Kādas ir SSC modeļa ieviešanas priekšrocības Latvijā, pamatojoties uz kvantitatīviem un kvalitatīviem novērtējumiem

Title of the thesis: Effectiveness of the Shared Services Centre Model in Latvia on the basis of example of companies “X” and “Y” The research will be conducted on the basis of two shared service centres operating in Latvia. One of them is the one of the biggest chemical companies in Europe and globally, another is a leading convenience and fuel retail business in Europe. Both conduct its’ operational tasks globally from Latvia. The aim of course paper: To investigate key drivers and evaluate financial performance before and after establishing SSC model in Latvia. In order to reach the aim of the bachelor thesis the following tasks have been developed by the author: •To identify key elements of SSC establishment focusing on location factors. •To analyze the indicators of Latvia and their fluctuations during last years that determine the effective implementation of SSC model in the country through the key contributing factors towards the successful and productive implementation continuity. •To analyze financial data of companies X and Y from 2011 till 2020:financial ratios, costs structure, profit fluctuations, etc. before and after SSC establishment in Latvia. •To conclude on the advantages of SSC establishment in Latvia from location perspective and to evaluate the quantitative and qualitative benefits of SSC establishment on the basis of analysis conducted. Methods of analysis: To reach the desired result, the theory and data of shared service centre flow of company developed in Belgium was analysed. During the research, the data of "Solvay Business Services Latvia LTD” and “Circle-K Latvia” was taken to make an assumptions and connections with international economy, key SSC and beneficial impact methodologies and theories. The theory was applied to data and calculations to make an appropriate conclusion. Date Analysis Period: The data was taken in period of 2011-2020 years Bachelor thesis structure: Introduction: Provider background of shared services in Latvia and about shared services itself introduced by “X” and “Y” Chapter 1: Theory provided regarding the key words of the topic without any data. Chapter 2: Data analysis and graphs of balance sheets, economy etc. and correlations Chapter 3: Linking theory with a data provided in 3rd chapter and finding correlations for hypothesis Conclusion: Answering bachelor thesis. RQ1: Whether Latvia is one of the best option for implementation of SCC model taking under consideration the key drivers of SSC? RQ2: What are the advantages of implementation of SSC model in Latvia based on quantitative and qualitative evaluations?
Effectiveness of the Shared Services Centre Model in Latvia on the basis of example of companies “X” and “Y”
Keywords: Ekonomika; Shared Service Centre; SSC; Economy; Effectiveness; Shared Services Centre Model