Skolotāju sadarbība apdāvinātu skolēnu mācīšanās motivācijas veicināšanā sākumskolā - Bērziņa, Elīna (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba temats: Skolotāju sadarbība apdāvinātu skolēnu mācīšanās motivācijas veicināšanā sākumskolā. Autors: Elīna Bērziņa. Bakalaura darba mērķis: Teorētiski analizēt un empīriski noteikt sākumskolas skolotāju sadarbību apdāvinātu skolēnu mācīšanās motivācijai. Darbs sastāv no divām daļām: teorētiskās un empīriskās daļas. Darba teorētiskajā daļā tiek pētīts apdāvinātu skolēnu raksturojums, balstoties dažādu autoru viedokļos un pētījumu rezultātos. Papildus tiek apskatīts mācīšanās motivācijas jēdziena raksturojums un dažādu autoru mācīšanās motivācijas teorijas. Tiek pētītas sākumskolas skolotāju iespējas apdāvinātu skolēnu mācīšanās motivācijas veicināšanā un savstarpējās sadarbības iespējas darbā ar apdāvinātiem skolēniem. Darba empīriskajā daļā tiek veikts pētījums izmantojot anketas un intervijas. Bakalaurs sastāv no 55 lapaspusēm. Bakalaura darbā iekļauti 2 attēli, 8 tabulas un 8 pielikumi. Bakalaura darbā izmantoti 63 literatūras un informācijas avoti.

The subject of the Bachelor’s thesis: Cooperation of teachers in prompting learning motivation of gifted students in primary school. Author: Elīna Bērziņa. The aim of Bachelor’s thesis: To theoretically analyse and empirically determine the cooperation of primary school teachers for learning motivation of gifted students. The work consists of two parts: the theoretical part and the empirical part. The theoretical part of the work examines the characteristics of gifted students, based on the opinions of various authors and research results. In addition, the concept of learning motivation and the theories of learning motivation are explored. The possibilities of primary school teachers in prompting the learning motivation of the gifted students and the possibilities of cooperation in working with gifted students are studied. In the empirical part of the work, a study was conducted using questionnaires and interviews. The Bachelor’s thesis consists of 55 pages. The Bachelor’s work includes 2 images, 8 tables and 8 attachments. The Bachelor’s work uses 63 sources of literature and information.
Cooperation of teachers in promoting learning motivation of gifted students in primary school
Keywords: Izglītības zinātnes; Sadarbība; Motivācija; Sākumskolas; Apdāvinātība; Skolotājs